Tahin Kurusu

Discussion in 'Yemek Tarifleri' started by zipper, Mar 27, 2014.

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler;

    hazır yufka
    tahin
    şeker
    iyice çekilmiş ceviz
    üzeri için erimiş tereyağı yada sıvıyağ
    yine üzeri için bolca pudra şekeri

    Yapılışı;

    Bir yufkayı ortadan ikiye kesin ve bir yarısına önce fırça yardımıyla tahin sürün. Miktarı abartmayın ki acı olmasın.
    Tahinin üzerine şeker ve ceviz serpin.
    Yufkayı geniş tarafından gevşek olmayacak şekilde rulo haline getirin.
    Ruloyu verev parçalar halinde ve mutlaka çok keskin olan bir bıçak yardımıyla kesin.
    Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın ve üzerlerine çok az sıvıyağ yada isterseniz erimiş tereyağı sürün.
    175 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirin ve fırından alıp pudra şekeri serpin.
    Soğuyunca servis edin.


    Not:Dikkat edeceğiniz şey yufkanız mutlaka ince ve taze olmalı. Malzeme olarak tam ölçü veremiyorum, ama 1,5 yufka 3-4 kişiye yeter. Yarım yufkaya da 2′şer yemek kaşığı şeker, tahin ve ceviz olur. Siz malzemeleri yapacağınız miktara göre ayarlayabilirsiniz.​
     

Share This Page