Tahinli Susamlı Kurabiye

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 3 Ara 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler;

    ortalama 40 tane için

    125 gr tereyağı
    1 çay bardağı sıvıyağ
    3-4 yemek kaşığı tahin
    1 su bardağı pudra şekeri
    1 su bardağı nişasta
    yarım paket kabartma tozu
    1 tane yumurta
    1 yemek kaşığı sirke
    ~4 su bardağı un
    arasına;

    5 yemek kaşığı pudra şekeri
    7-8 yemek kaşığı tahin
    bir kase susam

    Yapılışı;

    Un hariç kurabiye için gereken tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın.
    Unu yavaş yavaş ekleyin ve yumuşak bir hamur yoğurun.
    Hafif unladığınız tezgahta hamuru 2-3 mm kalınlığında açın ve yuvarlaklar kesin.
    Hamur çok dağılgan olduğu için dikkatli bir şekilde kurabiyelerinizi yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 175 dereceli önceden ısınmış fırında 10 dakika pişirin.
    Kurabiyeleri soğutun.
    Tahin ve pudra şekerini pürüzsüz bir hale gelene kadar karıştırın.
    Bir kurabiye parçasına tahinli karışımdan sürün diğer parçayı üzerine kapatın.
    Kenarlara da bir bıçak yardımıyla karışımdan sürün ve susama batırın.
    Kalan tüm kurabiye parçaları için aynı işlemi uygulayın ve kurabiyeleriniz servis edin.

    *Ertesi güne kaldığında tadı daha iyi oturuyor.
    Alıntıdır.


    [​IMG]
     

Bu Sayfayı Paylaş