Takva sahibi bir kimsenin özellikleri nasıl olmalıdır?

'Din ve İslam' forumunda merdyen2 tarafından 18 Tem 2011 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. merdyen2

    merdyen2 Member

    Takva sahibi bir kimsenin özellikleri nasıl olmalıdır?


    ADNAN OKTAR: ...Selin Eser Hanım yazmış. “Selamün aleyküm.” Aleyküm selam ve rahmetullahü ve berekatühü. “Benim pek kıymetli aslanlar aslanı, cennet isimli canım Hocam. Takva sahibi bir kimsenin özelliklerini biraz daha detaylı anlatır mısınız? İnşaAllah. Takva sahibi bir kimse duyarsız, alıngan, kinli, öfkeli olur mu? Bu özellikleri üzerinde taşır mı? Hürmet üstüne hürmetle ve bütün muhabbetimle nurlu güzel ellerinizden öperim. Selin Eser”.

    Bu ne sevgi böyle, bu ne sevgi böyle, maşaAllah. Takva Kuran ahlakına tam uymak, sevgi dolu olmak, can yakmamak, artı insanlara sevinç vermek, iyilik vermek, yani iyiliği yaymak. Çünkü insanlar, Allah’ın tecellileri onlar, mazlum varlıklar. Bir de insan sevildi mi güzelleşir. Sevgi ile güzelleşir insan. Ateşe nasıl böyle körükle hava veriliyor. Canlanır. İnsan da öyledir, sevgiyi gördükçe canlanır. Müthiş ihtiyacı vardır insanın sevgiye ve şefkate, muhabbete. Bir de insan zayıf yaratılmış. Güzel sözü çok özenli söylemek lazım. İltifatı bile çok özenli söylemek lazım. İnsan çok zeki bir varlık olduğu için, oradaki bir söz bile onun akışındaki vurgu bile, onu rahatsız edebilir. Canı gönülden son derece samimi konuşmak lazım. Samimiyetsiz bir parça samimiyetsiz olarak konuşmak bile çok olumsuz etki yapar. İnsanların sağlıklı olması için, rahatlığı için gayret etmek lazım. Seni seviyorumla olmaz, çünkü biz zayıf yaratıldık. Bedenen sağlıklı olması için gayret etmesi lazım. Mesela güzel yiyecekler yemesine, uykusuna dikkat etmek, üzmemek, hatta cereyanda bırakmamak, her şeye dikkat etmek gerekiyor. Geleceğini düşünmek onun, Allah’ın dilemesi ile sebebe sarılmak. Yalan söylememek, yalan çok korkunç bir şey. Bütün rahatı kaçıran, insanın huzurunu kaçıran bir şey. Yalan söylememek çok zevkli, acayip zevkli. İnsanlar o zevki şiddetle yaşaması lazım.

    SUNUCU: Çok az yaşayan insan vardır tahmin ediyorum bunu.

    ADNAN OKTAR:Evet. Mesela insanın sevdiğine yalan söylememesi çok heyecan verici bir şey, düşünebiliyor musun? Mesela asla yalan söylemiyorsun. Karşındaki kişi de senin asla yalan söylemediğini biliyor. Müthiş lezzet alır bir insan, hiç yalan söylemeyen bir insandan, acayip zevk alır, yani ne sorsa doğruyu söylüyor. O ne demektir? Bir insan ile tam bağlantıda demektir. Çünkü yalan söyleyen insan çok korkunç. Bakışları yapmacık, yüzü yapmacık, konuşma yapmacık. Adam yok, ölmüş adam. Kukla ile konuşuyorsun, taş mankenle konuşuyorsun, bir etle konuşuyorsun, çünkü o adam, o adam değil. Gerçekten onun olması için doğru konuşması lazım. Onun ruhu ile tam bağlantı gerekiyor, tam bağlantı, birebir. Gözleri ile tam bağlantı gerekiyor, dolayısı ile yüzü ile bağlantı gerekiyor. Bu üçü olmadı mı, o insan eziyet verir insana artık. Bir yalancı ile, yüzü masklaşmış anlamsız bir suratla konuşmak çok eziyet vericidir akıllı bir insan için. Ama akıllı, samimi, hiç yalan söylemeyen bir yüz ve bir insanla konuşuyorsun. Müthiş zevklidir bu, yani buna doyum olmaz, acayip güzeldir. Bu cennette var.

    SUNUCU: Huzur vericidir en azından.

    ADNAN OKTAR:Tabii, çok çok zevkli ve güzeldir. Ruhu gevşetir, insanı rahatlatır ve çok hoşnutluk verir kalbe ve sevgiyi alabildiğine körükler. Sevgi o zeminde müthiş gelişir. Mesela yalan söyleyen, sürekli böyle yalan komplimanlar yapan, yalan konuşan, yüzünün bakışları bile yalan olan bir insana sevgiyi nasıl sunacaksın? Gücün yetmez ki. İnsanın beyninin inanması gerekiyor önce. Biz inansak bile beynimiz inanmaz. Onun için son derece dürüst olmak gerekiyor. Allah bu nimeti farz kılmış bize. Mesela Kuran’da ne deniyorsa hep lehimize. Allah diyor, yalan söylemeyin, yalan haram ama sonucunda biz mutlu oluyoruz. Müthiş bir zevk meydana geliyor. Mesela Allah diyor ki, “samimi olan kullarım kurtulur.” Samimi olun diyor. Samimi bir insan çok şahane bir şey. Eli yüzü şahane, konuşması şahane, oturup kalkması, yemesi, içmesi her şeyi çok güzeldir. Yapmacık bir adamın her şeyi insanı rahatsız eder, samimi olmayan bir insanın. Her şeyinden rahatsız olursun. Takva; aklımıza gelen iyi güzel olan her şeyin ısrarlı ve kararlı bir şekilde, işimize gelmese de uygulanması, nefsimize ters gelse de. Mesela cömertlik, sevdiği bir insanın ona güzel bir hediye alması, onu koruyup kollaması. Zaten dünya malı eninde sonunda gidecek. Ne güzel bir şey bir insanın sevdiğine bir şey alması, onu mutlu etmesi, onun yüzündeki o sevinci görmek. Tabii çok fazla sayılabilir. Özetle karşılıklı insanları mutlu eden, Kuran’da olan her şey, inşaAllah...
    (röportaş harun yahya)
     
  2. HüzünYıldızı

    HüzünYıldızı New Member

    Ne kadar güzel paylaşmışsınız ama okumadım. Çünkü bir zamanlar hayranlıkla takip ettiğim ve bunun için de pek çok hatasını farkettiğim Adnan Oktar'a itibarım ne yazık ki pek yok. Yine de emeğinize sağlık. . .
     

Bu Sayfayı Paylaş