Tavada Mısır Ekmeği

'Yemek Tarifleri' forumunda Emma tarafından 25 Tem 2012 tarihinde açılan konu

  1. Emma

    Emma New Member

    [​IMG]

    TAVADA MISIR EKMEĞİ

    Malzemeler:
    2 su badağı mısır unu
    Yeterince sıcak su ve tuz

    Yapılışı:
    Mısır unu ve tuzu derince bir kasede karıştırın. Üzerine yavaş yavaş sıcak
    suyu ilave edin. Krepten birazcık koyu kıvamlı ele yapışan yumuşak bir
    hamur elde ettim.

    Teflon tavada bir çorba kaşığı tereyağını eritin. Hazırladığınız hamuru
    tavaya yayın. Hamurun bir kaç ayrı noktasına parmağınızla delikler açın.
    Orta ısık ateşte tavayı çevire çevire alt yüzünü kızartın.

    Daha sonra bir kapakla tersine çevirin, tavaya bir çorba kaşığı tereyağı
    daha ekledim eritin, çevirdiğiniz ekmeği tavaya yerleştirin, orta kısık
    ateşte yine çevirerek pişirin.

    Afiyet olsun...

    Alıntı...
     

Bu Sayfayı Paylaş