TAVADA MISIR EKMEĞİ Malzemeler: 2 su badağı mısır unu Yeterince sıcak su ve tuz Yapılışı: Mısır unu ve tuzu derince bir kasede karıştırın. Üzerine yavaş yavaş sıcak suyu ilave edin. Krepten birazcık koyu kıvamlı ele yapışan yumuşak bir hamur elde ettim. Teflon tavada bir çorba kaşığı tereyağını eritin. Hazırladığınız hamuru tavaya yayın. Hamurun bir kaç ayrı noktasına parmağınızla delikler açın. Orta ısık ateşte tavayı çevire çevire alt yüzünü kızartın. Daha sonra bir kapakla tersine çevirin, tavaya bir çorba kaşığı tereyağı daha ekledim eritin, çevirdiğiniz ekmeği tavaya yerleştirin, orta kısık ateşte yine çevirerek pişirin. Afiyet olsun... Alıntı...