Tavuklu Ev Pizzası

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 22 Eki 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    MALZEMELER

    1 çay bardağı su
    4 su bardağı un
    1 paket instant toz maya
    1 çay kaşığı tuz
    1\2 çay bardağı sıvıyağ

    SOSU

    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı ketçap
    1 domates rendesi
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 çay bardağı su
    kekik,karabiber,tuz

    ÜZERİ İÇİN

    250 gr.tavuk göğüs(minik kuşbaşı doğranmış)
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 çay bardağı konserve mısır
    1 kase doğranmış konserve mantar
    1 tane julyen doğranmış kırmızı biber
    1 büyük su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    YAPILIŞI

    Öncelikler hamur için ununuzu karıştırma kabınıza alıp,ortasını havuz gibi açın.Ortasına sıvıyağ,su ,instant maya ve tuzu ekleyip,yumuşak bir hamur yoğurun.
    Daha sonrada üzerini örtüp,mayalanması için 15- 20 dakika bekletin.
    Sos için malzemeleriniz küçük bir tencereye koyun ve 5 dakika kaynatın.
    Tavuklarınızı iyice yıkayıp,süzün ve 1 yemek kaşığı sıvı yağda hafifce kavurun.(yüksek ısıda suyunu verememesine dikkat edin.)
    Kavrulan tavuklarınızın içine kırmızı biberleri,mısırları ve konserve mantarlarıda ekleyip,beraberce 5 dakika kavurun.
    En son biraz kekik,karabiber,kırmızıbiber ve tuz ekleyerek tavuklu harcınızı ocaktan alın.Harcımız hazır.
    Mayalanan hamurunuzu hafifce yağladığınız fırın tepsinize elinizle yayarak yerleştirin.Her yere eşit miktarda yayılmasına dikkat edin.
    Daha sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında 5-6 dakika pişirin.5 dakika sonra çıkarın,yani yarı pişmiş olacak.
    Fırından çıkardığınız hamurun üzerine hiç bekletmeden sosun yarısını sürün,onun üzerine rendelenmiş kaşardan biraz serpin,sonrada tavuklu harcı yayın,onun üzerine de kalan sosun yarısını döküp,fırına tekrar sürün ve 10-12 dakika daha pişirin.
    Daha sonra fırından çıkarıp,kalan kaşarı serpin ve kaşar eriyip,hafif kızarana kadar fırına tekrar sürün.
    Kaşarlar eriyince fırından pizzanızı çıkarıp,ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip,sıcak sıcak bol yeşil salatayla servis edin.​
     

Bu Sayfayı Paylaş