Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır? Resimli Tarif

'Yemek Tarifleri' forumunda mum tarafından 28 Oca 2016 tarihinde açılan konu

  1. mum

    mum Active Member

    [​IMG]
    Tavuklu pilav sünnet ve düğün yemeklerinde en çok ikram edilen yemek çeşididir. Tavuklu pilav nasıl yapılır? resimli anlatım makalemizde resimlerle bu yemeğin yapılışını anlattık.
    Malzemeler
    Yarım piliç
    1 su bardağı pirinç
    Arpa şehriye
    Sıvıyağ
    Tuz
    Yapılışı
    Tavuğu yıkayın, tuz ve katıp düdüklüde 20 dk pişirin.
    Pirinci yıkayıp süzün, tencereye yağ ve şehriyeyi kavurun, şehriyeler
    açık kahverengiye dönünce pirinçleri katın, hep beraber biraz daha kavurun.
    1 su bardağı pirince, 1,5 su bardağı su katın, tavuğu haşladığınız suyu da kullanabilirsiniz.
    Yüksek ateşte pişirin, kaynadıktan sonra, ocağı kısın, suyunu çekene kadar pişirin.
    Pilavı demlemeye alın.
    Haşladığınız pilici, ellerinizle parçalara ayırın.
    Küçük bir kaseye tavuk doldurun, üzerine pilavı koyun, daha sonra ters çevirip, tabağa koyup, servis yapın.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
     

Bu Sayfayı Paylaş