Malzemeler Hamuru için 250 gr tereyağı 2 fincan pudra şekeri 2 yumurta (1 sarısı üzeri için ayrılacak) Kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar un 200 gr kadar kadayıf kırık ceviz ya da fındık içi Şerbeti 4 su bardağı şeker 4 su bardağı su bir kaş damla limon suyu Yapılışı Üstteki tüm hamur malzemesi ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayalım.10 dakika kadar dinlendirelim. Cevizden biraz daha büyük bir parça alalım ,elimizde inceltelim. İçine cevizli kadayıf karışımından biraz koyalım ve iki ucunu birleştirip kapatalım.. Ben şekil olarak oval yaptım, siz yuvarlakta yapabilirsiniz. Tüm hamuru bu şekilde yapıp bitirdikten sonra şekerparelerin üzerine yumurta sarımızı sürüp ,çatalla üzerlerini çizerek şekil verelim. 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Şekerparelerimiz fırında pişerken şerbetimizi hazırlayalım .Şekerpareleri, pişince ilk sıcaklığı çıkan kaynar olmayan şerbetimizle birleştiriyoruz. ****** *** Bu şekilde bir gün bekletelim.. *** * Bu tatlının en önemli püf noktası bir gün önceden yapmanızdır. Böyle yaparsanız şekerparenin hamuru ile birlikte içindeki kadayıfta şerbeti tam olarak çekecektir...