Telli Baba Tatlısı

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 2 Eki 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler

    Hamuru için
    250 gr tereyağı
    2 fincan pudra şekeri
    2 yumurta (1 sarısı üzeri için ayrılacak)
    Kabartma tozu, vanilya
    ve aldığı kadar un


    200 gr kadar kadayıf
    kırık ceviz ya da fındık içi

    Şerbeti

    4 su bardağı şeker
    4 su bardağı su
    bir kaş damla limon suyu

    Yapılışı

    Üstteki tüm hamur malzemesi ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayalım.10 dakika kadar dinlendirelim. Cevizden biraz daha büyük bir parça alalım ,elimizde inceltelim. İçine cevizli kadayıf karışımından biraz koyalım ve iki ucunu birleştirip kapatalım.. Ben şekil olarak oval yaptım, siz yuvarlakta yapabilirsiniz. Tüm hamuru bu şekilde yapıp bitirdikten sonra şekerparelerin üzerine yumurta sarımızı sürüp ,çatalla üzerlerini çizerek şekil verelim.
    180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
    Şekerparelerimiz fırında pişerken şerbetimizi hazırlayalım .Şekerpareleri, pişince ilk sıcaklığı çıkan kaynar olmayan şerbetimizle birleştiriyoruz.
    ******
    ***

    Bu şekilde bir gün bekletelim..
    ***
    *
    Bu tatlının en önemli püf noktası bir gün önceden yapmanızdır.
    Böyle yaparsanız şekerparenin hamuru ile birlikte içindeki kadayıfta şerbeti tam olarak çekecektir...​
     

Bu Sayfayı Paylaş