Tepside Pratik Pasta

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 25 Tem 2015 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]



    Malzemeler;

    3 tane yumurta
    1 su bardağı şeker
    1,5 su bardağı un
    1 kahve fincanı süt ve sıvıyağ karışımı
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu

    Kremasına;

    3 su bardağı süt
    5 yemek kaşığı un
    1 çay bardağı şeker
    yarım paket krem şanti yada labne
    Sosuna;

    2 su bardağı vişne tanesi (kaynattığınız vişne suyunun tanelerini kullanın)
    1 su bardağı vişne suyu (taneler bir gece bekleyince gereken suyu saldı)
    1 bardak su
    3 yemek kaşığı nişasta

    Yapılışı;

    Kek için yumurta ve şekeri mikserde en az 5 dakika çırpın. Süt ve sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın.
    En son un, vanilya ve kabartma tozu ekleyerek son kez çırpın ve yağladığının büyük kare borcama yada orta boy bir tepsiye hamuru dökün.
    150 dereceli önceden ısınmış fırında 25-30 dakika pişirin. Pişincefırından alın ılımaya bırakın.
    Krema malzemelerini krem şanti hariç tencereye alın ve sürekli karıştırarak kaynamaya başlayana kadar pişirin.
    Ocaktan alın, krem şantiyi ekleyip mikserde 2-3 dakika çırpın.
    Kremayı kekin üzerine güzelce yayın.
    Vişne tanelerini tencereye alın, güzelce blendırdan geçirin ve kalan malzemeleri ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşmaya başlayana kadar pişirin.
    Sosuda kremanın üstüne yayın ve üzerini hindistanceviziyle kaplayın.
    Pastanızı mutlaka bir gece buzdolabında dinlendirin ve servis edin.

    Alıntıdır​
     

Bu Sayfayı Paylaş