malzemeler: 5 adet orta boy patates 240 gr ton balığı 1 adet büyük boy havuç bir kaç dal maydanoz bir kaç dal nane 4-5 adet kornişon (ya da varsa kapari) 4-5 adet taze soğan (veya bir adet piyazlık doğranmış büyük boy kırmızı soğan) 1 yemek kaşığı mayonez 1 tatlı kaşığı hardal 1 adet limonun suyu zeytinyağ tuz... hazırlanışı: * Patatesler temizlenip küp küp kesilir, bir tencereye alınarak haşlanır. Daha sonra suyu süzülür ve bir salata kabına alınarak soğuması için ayrılır. * Yeşillikler ve kornişonlar doğranır, havuç rendelenir, ton balıklarının yağıda süzüldükten sonra hepsi birlikte patateslere eklenir. * Hardal, mayonez, zeytinyağ ve bir miktar tuz iyice karıştırılarak salatanın sosu hazırlanır. Sosla birlikte malzemelerin tamamı harmanlanır ve buzdolabına alınarak sosu çekmesi için 20 dakika kadar dinlendirildikten sonra servis edilir. ALINTIDIR