Tuzlu Minikler Denendi, onaylandı. Not: Malzemelerin tümü oda sıcaklığında olmalıdır. Malzemeler: - 125 gr tereyağı, - 1/2 su bardağı sıvı yağ, - 1 tatlı kaşığı mahlep, - 1/2 çay bardağı toz şeker, - 1 tatlı kaşığı tuz, - 1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber, - 1 tatlı kaşığı sirke, - 1 paket kabartma tozu, - 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne) - 2 yemek kaşığı çörek otu (tarifte yarım çay bardağı denmiş ama bana fazla göründü, 2 yemek kaşığı kadar kullandım) - Aldığı kadar un Malzemelerin tümü karıştırılarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir, 10 dakika dinlendirilen hamur şekil verilerek üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirilir... Tarif netten alıntıdır, denenmiştir. Afiyet olsun...
kolay gelsin fotosu var zaten ama benim değil, fotoğraf çekmek bir sanat olduğundan benim çektiklerime gülmeyesiniz diye netten buldum,
çok lezzetliler de tek kusuru çerez gibi yedikçe yiyesi geliyor insanın,o kadar minikler ki ne kadar yediğini bile anlamıyorsun