Unlu Börek

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 30 Ara 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]



    Malzemeler;

    3 adet yufka
    1 su bardağı sıvı yağ /zeytinyağı
    2 yemek kaşığı nişasta
    2 yemek kaşığı un
    1 yemek kaşığı sirke
    üzeri için yumurta sarısı ve susam/ haşhaş
    istediğiniz bir iç malzeme

    Hazırlanması:

    Sıvıyağın içine un,nişasta ve sirke katılıp iyice karıştırılır.
    Yufka masanın üstüne açılıp yağlı karışımdan yufkanın yarısına sürülür(çok fazla değil ama yufkanın hertarafı yağlanacak,elinizle sürerseniz kolay oluyor)
    Yufkanın yağlamadığınız yarısı yağlı tarafın üstüne kapatılır,bu kata da yağlı unlu karışım sürülür ve 6 parçaya kesilir iç malzemesini koyup çok sıkmadan sigara böreği gibi sarılır,diğer parçaları da aynı şekilde sarıp hafif yağlanmış fırın tepsisine alınır.
    2. Ve 3. Yufkada aynı şekilde hazırlanır
    Üstüne yumurta sarısı sürülüp susam/haşhaş atılır.
    Önceden ısınmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
    Servisten hemen önce pişirip 10 dakika dinlendirip ikram ederseniz lezzet ve çıtırlık muhteşem olacak ama soğusa bile güzelliğinden hiçbirşey kaybetmiyor​
     

Bu Sayfayı Paylaş