Kayseri'nin yöresel tatlarından Kıymalı Yağlama'nın tarifi, Malzemeler: Hamuru: 1 kg un ½ paket maya 1 tatlı kaşığı tuz 2 ½ su bardağı su İçi: 500 gr dana kıyma 3 soğan 2 domates 2 sivri biber 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı salça ½ demet maydanoz 1 ½ tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı sıcak su Pul biber Toz biber Üzerine: Sarımsaklı yoğurt Yapılışı: Yarım paket maya, sıcak su ile yumuşatılır. 1 kilo un, 1 tatlı kaşığı tuz2,5 su bardağı su ve yumuşayan maya genişçe bir kapta kulak memesinden biraz daha sert bir kıvam alıncaya kadar yoğrulur. Hamurun üzerine nemli bir bez kapatılıp beklemeye alınır. 3 soğan ince ince kıyılıp genişçe bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağında öldürülür. Kabukları soyulan 2 domates ve 2 sivribiber küçük küçük doğranır. Malzemeler karıştırmaya devam edilerek sırasıyla yarım kilo dana kıyması, 2 yemek kaşığı salça, 1,5 tatlı kaşığı tuz, pul biber, toz biber, domates ve biberler de tavaya eklenir. Tavadaki malzemeler birkaç kez çevrildikten sonra üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirmeye devam edilir. Altını kapatmadan önce yarım demet de maydanoz kıyılarak eklenir.Hazırlanan hamurdan yumruk büyüklüğünde bezeler alınarak merdaneyle açılır ve sacda pişirilir. Kayseride şebit adını verilen bu hamurlar sıra sıra dizilerek aralarına kıymalı içten sürülür. Sarımsaklı yoğurtla servis edilir. Yağlama servise hazırdır. Afiyet olsun.... Pele'nin dipnotu : ben kıymalı harç içine kekik ve fesleğende ekliyorum çok lezzetli oluyor tavsiye edilir.... 2. not hamuru için büyük marketlerde satılan 12li yufka ekmeklerine yapıyorum.