Yılbaşında ne pişirsem diyenlere :)

'Yemek Tarifleri' forumunda Özgür tarafından 25 Ara 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. Özgür

    Özgür Administrator Site Yetkilisi

    Merhaba bir blogda rastladığım konuyu açayım dedim. Yılbaşında ne pişirilir veya pişirsem sorusuna belki yanıt olur. :p Diğer üyelerinde mutlaka paylaşacağı şeyler olabilir. Konu altından paylaşırsınız artık :p

    Yılbaşına hazırlanalara bir fikir olsun diye ben hepsini yayınlamayı tercih ettim.

    [​IMG] MALZEMELER:1 Yumurta, 100 gr tereyağ, 2 su bardağı un, 3 yemek kaşığı şeker,2 yemek kaşığı portakal suyu, 1 çay kaşığı kabartma tozu.
    [​IMG] YAPILIŞI: Malzemeler yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir. Buzdolabında yarım saat dinlendirilir. Unlu bir tezgah üzerinde açılır ve kurabiye kalıpları ile şekiller çıkarılır. 5-6 dakika pişirilmeyi müteakip fırından çıkarılır. İçlerine renkli şekerler konulur. (Ben Kent'in mini Meybon şekerlerinden kullandım) Tekrar fırına verilir ve kurabiyelerin kenarları kızarana kadar pişirilir. Çam şeklindeki kurabiyeler için Royal Icing kullandım. Tarifi:1 yumurta beyazı, 250 gr pudra şekeri birlikte mikserde çırpılır ve krema kıvamına gelince gıda boyaları ile renklendirilir.[​IMG] Milföy Yuvası: 20 adet milföy hamuru,2 yumurta, 1/2 kg süt, 3,5 çorba kaşığı irmik, 10 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı tereyağı. Küçük fırın kaplarının içi tereyağ ile yağlanır, içine bir milföy yerleştirilerek dibi çukurlaştırılır. İkinci milföyün köşeleri üst üste gelmeyecek şekilde birinci milföyün üzerine yerleştirilir. Kenarlarına yumurta sarısı sürülerek fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Ayrı bir kapta süt, irmik, tozşeker ve tereyağı koyulaşana kadar pişirilir. Pişen milföylerin içine bu karışım konulur ve üzeri arzuya göre süslenir.
    [​IMG]Mantarlı-Kaşarlı Şişler: Pane edilip kızartılmış mantarlar, kaşar vedomateslerle birlikte şişe dizilir.
    [​IMG] Kırmızı lahana salatası: Kırmızı lahanalar ince doğranarak,sarımsaklı yoğurt ve mayonezle karıştırılır.
    [​IMG]Peynirli Mantarlar: Mantarlar tuzlu suda pişene kadar haşlanır. Beyaz peynir rendelenmiş sarımsak ve zeytinyağı ile ezilip toplar yapılır. Fıstık, pul biber vb. ile bulanıp mantarların üzerine yerleştirilir.
    [​IMG] Tavuk ve Pilav... :'(
     
  2. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

    Çok şık görünüyor :)
    Yapmıyacak bile olsa sırf resimleri için denenir :)
     
  3. Curly

    Curly New Member

    kabak tatlısı unutulur mu? :)

    [​IMG]


    KABAK TATLISI
    Malzemeler : (6 kişi için)

    2 Kg Bal Kabağı
    1 Kg Toz Şeker
    Süslemek için Ceviz

    Hazırlanışı:

    Kabağı bütün aldıysanız dilimleyip kabuklarını soyarak geniş bir kapta şekerle örterek bir kaç saat bekletin. Kabuklarını soyup hazırlamak biraz zor olduğundan dilimlenmiş olarak satılanlardan almanızı öneririm.

    Bekleme süresi sonunda sulanmış olan kabakları hiç su koymadan kısık ateşte ağır ağır pişirin. Yumuşayınca ateşi kapatıp soğumaya bırakın.

    Servis sırasında üzerini dövülmüş cevizle süsleyin.
     
  4. Nerissa

    Nerissa <b>Sergüzeşt</b>

    yılbasındakı hındı nın üzerine ımmm :)
     

Bu Sayfayı Paylaş