Malzemeler: 2 adet patlıcan 2-3 diş sarımsak 3-4 yemek kaşığı yoğurt tuz, pul biber Yapılışı: Patlıcanları ocakta yada fırında güzelce közleyin. Kabuklarını soyup küpküp doğrayın. Daha sonra sarımsağı ezin. Sarımsak, közlenmiş patlıcan ve diğer malzemelerin tümünü bir kabın içinde karıştırın. serviz tabağına aldığınızda pulbiber ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Aman Allah'ım saat gecenin 1:30u olmuş neredeyse ve ben oturmuş acıktım diye yemek tariflerine bakıyorum. Tüm tariflere teker teker baktım ve daha da acıktığımı hissettim. Bu saatte pişirmeye kalkmasam da güzel tarifler gözüme takıldı. Birkaçını deneyip fikirlerimi yazarım. Teşekkürler...