Malzemeler: - 285 gr. un - 170 gr tereyağı (soğuk) - 130 gr krem peynir - 3 yemek kaşığı soğuk su - 1 ½ yemek kaşığı sirke - 1 paket kabartma tozu - tuz Yapılışı: Tüm malzemeler, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrularak steç filme sarılır. Elde edilen hamur yaklaşık yarım saat buzdolabında bekletilerek sonrasında bir merdane yardımı ile açılır. Açılan hamurdan bir kalıp veya bardak ile yuvarlaklar çıkartılır. Arzu edilen bir iç harç hazırlanarak yuvarlakların ortasına yerleştirilir. Yuvarlak parçanın bir kenarı yarım ay oluşturacak şekilde üzerine kapatılarak kenarları bastırılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.