Zencefilli Çıtır Tavuk (Çin mutfağından)

'Yemek Tarifleri' forumunda SblMrt tarafından 22 Nis 2013 tarihinde açılan konu

  1. SblMrt

    SblMrt Well-Known Member

    Oğluşum Çin mutfağını çok seviyor.Yeni nesil bilmedikleri yok.Malum chinese restoranlarıda ateş pahası olunca evde neler yapabilirime gidiyor insan.Ben de bu tarifi netten biryerden bulmuştum ama nereden hatırlamıyorum.Tarifi birazda kendime göre uyarladım ve çok kolay birşey çıktı ortaya.Ama işin içinde kızartma olunca ben beziyorum o ayrııı :p

    1 kg tavuk göğüs eti
    1 çay kaşığı toz zencefil
    4 çorba kaşığı soya sosu
    2 çorba kaşığı su
    nişasta
    1 yumurta
    1-2 dal taze soğan (sadece yeşil kısımları ve ince kıyılmış)
    kırmızı pul biber (isteğe bağlı)

    Tavuk etlerini parmak şeklinde kesin.Bir kapta yumurtayı çırpın.Doğradığınız tavukları önce yumurtaya sonra nişastaya bulayıp kızartın.Ayrı bir tavada (teflon olsun) kalan diğer malzemeleri karıştırıp hafif kaynamaya başlayınca kızarttığınız tavukları içine atın.Tavuklar sosu eminceye kadar iyice karıştırın.
    Yanında yapacağınız sebzeli noodle la süper oluyor.
    Afiyet olsun.

    Görüntüsüde şöyle birşey oluyor
    [​IMG]
     

Bu Sayfayı Paylaş