Zeytin Tüketiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz

'Sağlık' forumunda zipper tarafından 20 Oca 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Zeytin üretiminde maliyeti düşürerek fiyat kırmak için sağlığa zararlı olan maddeler kullanıldığını belirtildi.Alaca zeytini karartmak için kostik, boya, paslı demir kullanıldığının altını çizildi.

    Zeytin üretimi yapan üreticilerimizin yaklaşık %90 ı parasal yönünü düşünüyor. Tarladan toplanan zeytinler işleme depolarına gelir,burada elekten geçerek sınıflara ayrılır, sınıf sınıf büyük beton kuyulara dökülür ,zeytin kuyuya dökülme sırasında diri tuzla karıştırılır kuyu dolduktan sonra üzerine Kumaş Boyası kara boya diye bir kimyasal atıyorlar.

    Sonra suyu doldurup bir kaç ay zeytin bu kuyuda kalıyor,bu ürünün içindeki yeşil veya tam siyahlanmadan toplanan mahsülde olgunlaşma döneminde atılan boya ile birlikte siyahlaşıyor.

    Şişkin dolgun ve parlak görünüm sağlandıktan sonra tüketiciye yani bizim mutfağımıza geliyor.

    Salamura dediğimiz bu zeytin ne kadar sağlıklıdır.Alacak olduğumuz zeytine bakarken önce çekirdeğinin tam simsiyah değilde kahverengi olmasına dikkat etmeliyiz.

    Çekirdeği siyah olmayacak,zeytinlerin hepsi aynı tonda siyah olmayacak, arada farklı tonlar olacak,çok parlak ve siyah değil doğal bir görünümde olacak,ilk yıkanan suyu siyah akmayacak.


    Alıntıdır.
     
  2. hüvelün

    hüvelün New Member

    teşekkürler
     

Bu Sayfayı Paylaş