Malzemeler: 1 kg. kereviz 1 orta boy kuru soğan 1 orta boy havuç 1 orta boy patates bezelye 2 adet portakalın suyu 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker tuz Hazırlanışı: Kereviz, havuç ve patates aynı büyüklükte doğranır ve limonlu suyun içinde bekletilir. Tencereye zeytinyağı eklenir, ince doğranmış soğan ve havuçlar ilave edilir, aynı anda sotelenir. Kısık ateşte 2-3 dakika kavrulduktan sonra kereviz ve patates ikilisi, portakalın suyu bir tatlı kaşığı şeker ve tuz eklenir, yaklaşık 10 veya 20 dk. sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. Soğumaya bırakılır, servis tabağına aldıktan sonra kerevizin kendi yeşil yapraklarıyla süslenir.
yahu ben de tam zip kereviz sevmiyorum olmadı diycektim neyse diğer güzel tariflerine geçeyim de ağzım sulansın, karnım guruldasın..ff:
yaprağı işin içine girmeden kerevize bayılırım not: geçen gün öğrenciye para verdim kereviz al diye enginar getirdi:zuhaha::kzgn: