Zeytinyağlı Taze Fasülye

'Yemek Tarifleri' forumunda sha. tarafından 7 Eyl 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. sha.

    sha. ..daha çirkin, daha huysuz

    [​IMG]

    MALZEMELER:

    Yarım kg taze fasulye
    2 havuç
    1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    2 baş kuru soğan
    3-4 domates
    1 su bardağı kaynamış su
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı şeker

    HAZIRLANIŞI:

    Yarım kg fasulyeyi kılçıklarından ayırıp yıkayın, verev şeklinde dilimleyin. 2 havucun kabuklarını soyup aynı şekilde kesin.
    2 baş kuru soğanı yemeklik doğrayın. 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağıyla birlikte tencereye alın. Havuçları ekleyip soğanlar ölene kadar kavurun.
    Fasulyeleri ilave edin. Fasulyelerin rengi değişene kadar (yaklaşık 10 dakika) karıştırarak kavurun.
    Domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. Bunları tencereye ekleyip kavurmaya devam edin.
    Tencereye 1 su bardağı kaynamış su ekleyin ve fasulyeler pişene kadar (yaklaşık 45 dakika ) pişirin. en son 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker ekleyin.Tencerenin kapağını kapatın. fasulyeler ılınınca servis tabağına alın. Soğuk olarak servis yapın.

    AFİYET OLSUN
     

Bu Sayfayı Paylaş