8 Mart Dünya Kadınlar Günü

'Kutlamalar, Taziyeler...' forumunda zipper tarafından 8 Mar 2013 tarihinde açılan konu

1. Özgür

Özgür Administrator Site Yetkilisi

Herşey göründüğü kadar "romantik" olmuyor maalesef hanımefendi
    Bu günün kutlanma amacı sonuç olarak dünya genelinde emeği yok sayılan, horlanan, insanlara saygıdır. Tabii ki bugünün kutlanmaya başlama geçmişini bildiğinizi düşünüyorum... Bu bağlamda ev hanımı olsun veya dikiş makinesi operatörü olsun bütün kadınların haklarının hor görüldüğü ve korunmadığını düşünüyorum. Bu yüzden bütün kadınların emekçi kadınlar günü kutlu olsun.

2. dedo11

dedo11 New Member

Aşağıdaki yazı alıntıdır. Başka söze gerek var mı ?

DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’NDE
    NEYİ KUTLUYORUZ

Türkiye’de nüfusun % 49.8’i kadın ( 38 milyon 194 bin 504 )

EĞİTİMDE
    23.844.994’ü en çok ilköğretim mezunu ülkemizde kadın nüfusunun , 2.617.566 kadın okuma-yazma bilmiyor.

ÇOCUK GELİNLER
    226.428 kız çocuğu , son dört yılda evlendirilmiş ( TÜİK verilerine göre )

İSTİHDAM
    Dünya ortalamasına göre kadın istihdam oranı % 51
    Türkiye’de kadın istihdamı % 28.2
    Türkiye istihdamda dünya sıralamasında 135 ülke arasında 120. Sırada

SİYASET
    2009 yerel seçimlerinde :
    2093 belediye başkanının % 99.10’u erkek
    32392 belediye meclisi üyesinin 30921’i erkek ( % 95.46 )
    2011 Seçimlerinde :
    550 milletvekilinin 79’u kadın millet vekili ( % 14.1 )
    1923 – 2011 arasında kurulan 61 hükümette erkek bakan sayısı 1656 , kadın bakan 34 ,
    Nüfusun yarısını oluşturan kadınların siyasette eşit sayıda temsil edilmemesi , her şeyden önce bir demokrasi meselesi.

ŞİDDET
    Her dört kadından biri şiddet mağduru.
    6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun 8 Mart 2012 yılında yürürlüğe girdi.
    Bir yıl içinde şiddet mağduru 52.118 kadın hakkında koruma kararı verildi.
    Kadına yönelik şiddet insan hakları ihlalidir.

KADIN CİNAYETLERİ
    2014 Ocak ayında 23 kadın öldürüldü.
    2013 yılında 214 kadın öldürüldü.

Kadınlar Günü’nü kutlayacağımız günlere erişmek dileğiyle.

Nazan MOROĞLU
    İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı

3. anonim

anonim E-kitap Müdavim

Yanlış anlamayın ama bu günü hiç kutlayasım yoktu esasen…
    Eşitsizlik, hakaret, şiddet , cinayet , tecavüz… Bir yere kadar bunu yapan zayıf karakterlidir, katildir, canidir, sapıktır dersiniz. Toplumdan soyutlayıp yasalarla belirtilmiş cezasını da verirsiniz.

Parantez açıyorum…Verir misiniz sahiden? Parantezi kapatıyorum…

Vahim olan nedir biliyor musunuz?
    Kadın hor görülür.. Kadın eve hapsedilir… Kadın öldürülür…Kadın tecavüze uğrar.. Ve bir takım kisiler çıkar; o katilin , o tecavüzcünün , o yaratığın yaptığı iğrençliğe kılıf uydurmaya kalkar. Bunu yapanların bazısı erkek değildir de üstelik.

Efendim eteği böyleydi, şurası şöyleydi, gece geç geldi, falanla konuştu .. Tecavüze kalkıştı ama başaramadı.. Aman canım , çığlık atıverseydi.. Atmamış mı? E gönlü varmış o zaman..

Daha da komiği, önlem alıyoruz diye kadını çağdaş yaşamdan iyice soyutlamaya çalışır.. Kadınlar ortada gözükmeyince her şey yoluna girecek çünkü… Vay be …

İnsanını eğitmeyi hiç düşünme e mi sen..Anca otobüsünü , okulunu ayır..

Konuşmak zorunda kaldığımız şeylere bir bakar mısınız???

Rahmetli dedem bir anekdot anlatırdı .. Onunla bitireyim bari.. Biliyorsunuzdur muhtemelen.
    ** Amcanın birinin erkek torunu olur.Pek sevinir amcamız . Sever bebeği –ayıptır söylemesi—„Ç….ü yiyeyim.“ diyerek. Bebek büyür, ele, dile gelir.. Biraz da şımarıktır.. Geçer dedesinin karşısına „ Dede , hadi yesene.“ der. **

4. Pl1

Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

geçen sene aynı sersenişi yapmaya çalıştım Anonimciğim ama ters tepti aynı duyguları yaşıyorum halen, erkek gözünde kadın değersiz varlık bunu anlamayacak kadar salak değiliz, kadınlar bir yerimizi olsun insan olalım dedikçe bizi yerden yere vurmaya çalışan tüm erkeklerden nefret ediyorum.

Bu Sayfayı Paylaş