ANNELER GÜNÜ PASTASI Malzemeler: * 4 yumurta (oda sıcaklığında) * 1 su bardağı şeker * 1 paket vanilya * 1 çay bardağı sıvı yağ * 1,5 su bardağı un * 1 paket kabartma tozu Yapılışı: Yumurta ve şeker iyice çırpılır, içine vanilya ilave edilir. Diğer yandan un, kabartma tozu 2 kez elenip karışıma yavaş yavaş ilave edilir. Katı yağ ile yağlanmış 20 santimlik kek kalıbına dökülür Önceden ısıtılmış 180Clik fırında 30-40 dakika pişirilir. Piştikten sonra kalıptan çıkarılıp soğutulur. Öneri: Eğer pandispanyayı 1 gün önceden hazırlarsanız pastanız daha lezzetli olacaktır. Saklama önerisi: Kalıptan çıkardığınız pandispanyanız ılındıktan sonra streç film ile hava almasını önleyecek şekilde sarıp serin ve kuru bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Krema Malzemeler: * 500 gr süt * 2 çay bardağı toz şeker * 1 çay bardağı un * 2 tatlı kaşığı buğday nişastası * 1 yumurta sarısı * 1 paket vanilya Bütün malzemeyi soğukken tencereye koyup, mikser ile çırpalım. Daha sonra ocağa koyup devamlı karıştırarak (puding gibi) pişirelim. Kıvamı gelince ve kaynayınca ocaktan alalım ve ara sıra karıştırarak soğutalım. Keki ıslatmak için: * 2 su bardağı su * 2 çorba kaşığı nescafe Üzerini kaplamak için * 1 su bardağı süt * 1 paket krem şanti PASTANIN YAPILIŞI: Hazırlamış olduğumuz pandispanyayı enine 3e bölelim.Pandispanyaların aralarını nescafe ile ıslatıp arasına kremanın yarısını dökülür.Kekin 2. parçasını kremanın üzerine döküp, kalan kremayı da döküp son kek parçasını en üstte koyalım ve buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirelim.Yaklaşık 1 saat sonra pastamızı dolaptan çıkaralım. Daha önceden hazırlamış olduğum şeker hamurundan kalpleri ve çiçekleri yada inci taneli şeker parçalarını dilediğinizce pastanın üzerine yerleştirin. Süsleme önerisi: isterseniz yağlı kağıttan küçük sıkma torbaları yapıp krem şantiyi gıda boyası ile renklendirip pastanın üzerine şekiller yapabilirsiniz. Yada aşağıdaki pasta gibi gıda boyasını krem şantinizin içerisine karıştırabilirsiniz. ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN :Lv: