Malzemeler: - 2 su bardağı un - 1 çay bardağı su - yarım çay bardağı zeytinyağı - 1 adet yumurtanın sarısı - 8-10 dal dereotu - 1 yemek kaşığı çörek otu - 1 yemek kaşığı susam - 1 tatlı kaşığı kırmızı biber - 1 tatlı kaşığı kuru nane - 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: Çıtır kase yapmak için gereken tüm malzeme bir yoğurma kabına alınarak, kulak memesinden biraz daha sert olacak şekilde yoğurulur. Yoğurulan hamur, yaklaşık 20 dakika kadar dinlendirilir. Isıya dayanıklı fırın kapları ters çevrilerek dış kısımları margarin ile yağlanır. Hamur düz bir zeminde merdane ile açılarak nescafe fincan tabağı ile kesilir ve yağlanmış olan kapların üzerine kapatılır. Önceden ısıtılmış, 180 dereceye ayarlı fırında hamurların üzeri kızarıncaya kadar, yaklaşık 30 dakika pişirilir.