Alkane beni görevlendirdi soruyu sorup kaçtım.... Bulunacak sayı 174 Kullanılacak sayılar 4 1 1 8 3 60
YIKAMAK 7 harf -i 1. -i ....Su veya başka bir sıvı kullanarak bir şeyi temizlemek "Kazı yıkayıp temizlemişler, sonra da parçalayıp tencereye koymuşlar." - Ç. Altan 2. kimya ...Çözünmeyen bir çökeltiden ayrılması istenen suda çözünür maddeleri, yıkama yoluyla temizlemek YAKILMAK 8 harf nsz Yakma işi yapılmak "Ateşler yakılıp kuzular ve piliçler çevrilmeye başlandı." - İ. O. Anar AYIKLAMAK 9 harf 1 A harfi joker -i 1. -i Bir şeyin içinden, işe yaramayan, gereksiz veya istenmeyen taneleri ayırıp çıkarmak, temizlemek "Döndüğümde karımın mezarını dolduran otları, baldıranları kendi elimle ayıkladım." - A. Gündüz 2. Bir görevde gereksiz görülenleri işinden ayırmak
Valla ben ERKEN den yukarı çıkamadım daha... EDİT: dur... Hay Allh! D Jokerle DERKEN TDK sözlükte varmış. 6 harf oldu DERKEN zarf 1. zarf Dendiği hâlde "Bitti bitiyor derken hâlâ bitmeyen havaalanı." 2. Tam o sırada "Derken yağmur iyice bastırmış, gök gürlemeye, şimşekler çakmaya başlamıştı." - İ. O. Anar 3. ... diye düşünürken "Akşamdan önce varacağız derken ancak gece yarısı varabildik." 4. Hemen sonrasında "Önce maddi kısıtlamalar yüzünden deneyler durdurulmuş, derken pek çok kişi işten çıkarılmıştı." - E. Şafak
Kızım çıtayı yükseltti.. ENGEREK E joker 7 harf engerek -ği isim, hayvan bilimi isim, hayvan bilimi Engerekgillerden, başı üç köşeli, rengi siyah veya siyaha yakın, taşlık ve güneşli yerlerde yaşayan zehirli bir yılan (Vipera aspis)