Sevgilim Yoksa Sen..Sevgilim Olmayabilir misin Eğer bir söz bir ses bekliyorsan bu adamdan İçinde hiç gönderme isteği bulunmayan bir git Lazımsa eğer... işte orada duruyor... ağzımın bir yerinde... Almak ister misin dilini sokup aklıma Hiçbir yerinde yok asaletin ibresi Sesinde kamaşmasında tensel bir büyünün Atlas hani libas ve kuytu bakışlı mavi gözlerin Sanki hepimize bütün şiirleri hala fısıldayan Bir eski büyük şairmiş gibi Aşk bir erken didişme bir sorgu sualmiş de Mezbele ve yaralıymtş eski yaraların yeniden kanamasından. Hiçbir yerde yok asaletin ibresi Bir adamın yüzünde ya da yalana çok benzeyen bir doğru sözünde belki..... Saçlarının çevriminde ıslak bir beyaz kadının Yüksek rakımlı göllerin buzul saflığında Ve kokusunda çiçeklerinin Kanireşin Elbet şiir olacak şairin tesellisi Ve en kötüsü bile işe yarayacak aşkiaşmaiarın Yazana değilse biie okuyana faydalı Bak aynı başına gelmiş adamın benim başıma gelen O da üzülmüş aynı benim gibi .... benimki daha acıklı değil onunkinden fiyakalı değil onun acısı benimkinden Sade güzel olan kelimeler.. sade kelime!er... kelimeler.... Sen aşka aşıksın müsaitsin gördüğünü abartmaya Biz olsa olsa bir müddet aşklaştık aşkım aşık olmadık Bîr elim sana uzanır öteki berikinin zaten elinde Bırak yoluma gideyim bildiğimce Yabancısı olduğum bir şey değil yabancılar Saktım yerlisi yabancısı aşağı yukarı hepsi benzer erkekler.... Eğer bir söz bir ses bekliyorsan bu adamdan İçinde hiç gönderme isteği bulunmayan bir git Lazımsa eğer... işte orada duruyor... ağzımın bir yerinde... Almak ister misin dilini sokup aklıma Sana ait olan herşeyi bir nefeste Bir göz yumma anında Bîr soğuk telefon konuşmasında Geri alabilir misin ? Seni benden geri alabilir misin? Kovabilir misin beni senden? Sevgilim Yoksa sen Sevgilim olmayabilir misin? yılmaz erdoğan.
"Ben yokum desem kimse bırakmıyor, Yokum diyorum inanmıyorlar, Yokum diyorum bulup çıkarıyorlar, Yokum…"
Gitme, sonbahar oluyorum, sonrası hiç Ağaçlar bükmesinler n’olursun boyunlarını Neden akşam oluyorum tren kalkınca Kırlangıçlar birdenbire çekip gidince Mendiller sallanınca neden tıkanıyorum Öyle çok acımasız ki, öyle birdenbire ki Az önceki çiçekler nasıl da diken diken Gitme, sonbahar oluyorum, sonrası hiç. O sularda çimdik, bitti; köprüleri geçtik, bitti O elmanın tadı orda, o kuş çoktan öttü, bitti Artık çocuk değiliz, susarak da bir şeyler diyebiliriz Günler devlet alacağı, yıllar bir kadehçik buzlu rakı Oyunlar oyuncaksı, oyuncaklar eski şarkı Kavaklara oklu yürek çizip duran o çakı Nerde şimdi, nerde şimdi, nerde o kan sarhoşluğu Gitme, sonbahar oluyorum, sonrası hiç.
benden sana izin delikanlı sev sevebildiğin kadar. peeh, ne güzel şeyler hatırlattı. :cigara: Alışıyorum gittikçe Her gün bir parça daha alışıyorum yalnızlığıma Ürperiyorum bir ara arkamdaki ayak sesinden Ve bu yüzden mi bilmem Durup bir süre çevreme bakar gibi yapıyorum Sürüyle kuş havalanıyor defnelerin içinden Edip Cansever
Kimse duymadan ölmeliyim Ağzımın kenarında bir parça kan bulunmalı. Beni tanımayanlar ’’Mutlak birini seviyordu’’ demeliler. Tanıyanlarsa, ’’Zavallı, demeli, Çok sefalet çekti...’’ Fakat hakiki sebep bunlardan hiçbiri olmamalı.
... Körsem, Senden gayrısına yoksam, Bozuksam, Can benim, düş benim, Ellere nesi ? Hadi gel, Ay karanlık ...
Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü biri Ve hiçbirşey yapmamaya karar verdi Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü bir öteki Ve yalnızlığının kuytuluğuna çekildi Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü bir üçüncü Ve tek başına düşünmeyi sürdürdü Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü yüzbinler Ve tek başınalıklarını sürdürdüler Ben tek başına ne yapabilirim Diye düşündü milyonlar Milyonlarcaydılar Ve tek başınaydılar Bu arada birileri Onlar adına Karar vermekteydi Tek başına olduklarını sananlar Topluca ortadan kaldırıldılar....
Eskiden yeterdim kendime Artardım bile Şimdi ne yapsam nafile! ... Ve Kim demiş ’can eskimez’ diye Bu can tedirgin tende Can da eskimiş Ben de…
Bir Plak Gibi Gökte Dönüyor Mavilik Bir plak gibi gökte dönüyor mavilik Sesi aşağıda, çok aşağıda Üstünde bir duvarın. Duvarsa Dondurma yiyen bir çocuğun eli sanki Taşmış akıyor Öpüyor toprağı kanatan nar çiçeklerini. Öpülüyorum bembeyaz çimlerinde yalnızlığımın Sonsuzluk yarın. Şairin Seyir Defteri - Edip Cansev
Üzülüyorsun,takma diyorlar. Kızıyorsun,değmez diyorlar. Boş veriyorsun;gamsız diyorlar. Susuyorsun,iki çift laf et diyorlar. Konuşuyorsun,muhatap olma diyorlar. Çekip gidiyorsun,mücadele et diyorlar. Alttan alıyorsun,tepene çıkardın diyorlar. Bağırıyorsun,sakin ol diyorlar. Aklı başında davranıyorsun,bu kadar uslu olunmaz diyorlar. Dikine gidiyorsun,yaşına başına yakışmaz diyorlar. Ölünce ne diyecekler ? Muhtemelen; Ölüm sana yakışmadı. Normal tabi,dirimizi beğenmediler ki ölümüzü beğensinler. Müşfik Kenter
Önce hüzünlerimi asıyorum darağacına sonra tüm gülüşlerimi çırpıyorum gecenin karanlığında gözlerime ağır ağır perde iniyor gözlerim ağırlaşıyor işte tükeniş başlıyor eriyorum, yok oluyorum bir ayak izlerinin içindeki ayak izlerim bir de gözyaşlarım kalıyor beni tüketen sana ve geceye armağan
Hep mutsuz şiirler yazıyorsunuz, o zaman ben üzülüyorum, herkes mi hüzünlü diye. Bakın ben bugün herkes mutlu, umutlu olsun istiyorum HERŞEY SENDE GİZLİ Yerin seni çektiği kadar ağırsın Kanatların çırpındığı kadar hafif.. Kalbinin attığı kadar canlısın Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç... Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kötü.. Ne renk olursa olsun kaşın gözün Karşındakinin gördüğüdür rengin.. Yaşadıklarını kar sayma: Yaşadığın kadar yakınsın sonuna; Ne kadar yaşarsan yaşa, Sevdiğin kadardır ömrün.. Gülebildiğin kadar mutlusun Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin Sakın bitti sanma her şeyi, Sevdiğin kadar sevileceksin. Güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer Ve karşındakine değer verdiğin kadar insansın Bir gün yalan söyleyeceksen eğer Bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın. Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret Ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın Unutma yagmurun yağdığı kadar ıslaksın Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak. Kendini yalnız hissetiğin kadar yalnızsın Ve güçlü hissettiğin kadar güçlü. Kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin.. İşte budur hayat! İşte budur yaşamak bunu hatırladığın kadar yaşarsın Bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun Çiçek sulandığı kadar güzeldir Kuşlar ötebildiği kadar sevimli Bebek ağladığı kadar bebektir Ve herşeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren, Sevdiğin kadar sevilirsin... Can Yücel Forum olarak böyle iyimser olalım
Kalbim! Sen yoksun Sen tökezleyen bir şarkısın Köpüre köpüre akan Acıyla hüzünle beslenen bir ırmaksın...
gidelim buradan... senin masumiyetini, bilgelik zamanlarından kalma sırları, dünyanın bütün sabahlarını yanımıza alıp da gidelim. hesap etmeden, haritaya bakmadan gidelim. ölelim diyecektim az kalsın. ölmeyelim... hiç ölmeyelim anna. sarılalım diyecektim az kalsın. içimden böyle şeyler de geçiyor işte. sarılalım, dudakların; tamam sustum. gitmek istemezsen bir şiir miktarı kadar otursak diyorum. şiir kalsın istersen, sadece otursak. oturmasan da olur benimle,sadece ellerimi tut. ellerimi tutma dilersen sadece yüzüme bak. yüzüme bak ama anna, yüzüme bak. gözlerime bak, gözlerimin içine bak....
Ben hep uzaktakini sevdim, En dokunulmamış kalanı; Ulaşamadığımı, Ulaşılamadığımı, Vuslatın en acımasızını, Daimi hasreti sevdim.. Biliyorsun içten içe, Bu uzaklık hiç bitmesin istedim… i.tenekeci
"Nicedir unutmuşum saymayı bile günleri Dağılıp gitmişler herbiri bir yana Kuşlar gibi, onlar da Benimse ne gidecegim bir yer Ne de özlediğim bir şey var Öyleyse neden yazıyorum bu sözleri ona Bu biraz sevdaya benzeyen, biraz da sevdasızlığa Böyle gelişigüzel, böyle kırık dökük Sanki hiç kimselerin kullanmadığı bir gün kalmış bana." E.Cansever