Dereotlu Kremalı Poğaça

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 10 Kas 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    malzemeler:


    50 gr. oda sıcaklığında tereyağ (2 yemek kaşığı kadar)
    yarım çay bardağı sıvıyağ / zeytinyağ
    2 adet yumurta (sarılardan biri üzeri için ayrılacak)
    bir su bardağı krema (200 ml.)
    1 paket kabartma tozu
    bir silme çay kaşığı tuz
    1/2 demet dereotu
    alabildiği kadar un


    hazırlanışı:

    * Genişçe bir kaba ince ince kıyılmış dereotu ile diğer malzemeleri alarak yavaş yavaş un ilavesi yapalım ve iyice yoğuralım. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru ardından yaklaşık yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim.

    * Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım.

    * Hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizdikten sonra üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 180 derecelik ısıtılmış olan fırında pembeleşene kadar pişirelim.

    * Kremanın girdiği her malzemenin lezzettine lezzet kattığı malum. Poğaçaya da çok yakıştığını söylemeliyim. Bir de bu şekliyle denemenizi önererek herkese sevgilerimi gönderiyorum.. Afiyetle..

    Not: İsterseniz poğaçanın içine damak zevkinize göre malzeme ilavesi de yapabilirsiniz peynir, patates vs..​
     

Bu Sayfayı Paylaş