Fırında Susamlı Tavuk

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 18 Kas 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler:

    - 6 Adet baget
    - 2 Adet yumurta
    - 2 Paket susam
    - 1 Çay bardağı krema
    - Yarım çay kaşığı toz zencefil
    - Karabiber, pulbiber, tuz (damak zevkinize göre)

    Hazırlanışı:

    * Çukur bir kasenin içine öncelikle yumurtalar ve krema alınarak, bir çatal yardımıyla çırpılır. Baharatlar ve yeterli miktarda tuzda harca eklenerek birlikte biraz daha karıştırılır.

    * Tavuk bagetler önce kremalı harca daha sonrada susama bulanır ve ardından bir fırın poşetine dizilir.

    * 200 derecelik fırında tavuklarımız iyice kızarana kadar pişirilir.

    Not:

    * Baget yerine kanat ya da dilimlenmiş tavuk da tercih edilebilir.

    * Dilerseniz yine bu uygulamada yok ama kremalı yumurtalı harcın içine 3 yemek kaşığı kadar soya sosu da ekleyebilirsiniz.

    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş