Hazır Yufka İle Çıtır Mantı

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 2 Nis 2013 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]
    Malzemeler:

    3 adet yufka
    250 gr kıyma
    1 büyük soğan, küp küp doğranmış
    Toz biber, karabiber, tuz
    Bir kase su + 5 yemek kaşığı sıvı yağ karışımı

    Yapılışı:

    Kıyma malzemelerini ve baharatları karıştırıp, güzelce yoğurun.
    Yufkaları ortadan ikiye kesin. Sıvı yağlı su karışımından fırça ile yufkayı ıslatın.
    Düz kısmının hemen başına bir miktar kıymalı harçtan koyun.
    Ardından yanlardan 2 parmak genişliğinde içe doğru kıvırın ve sıkıca sarın. İnce uzun bir rulonuz olacak.
    Ruloyu gelişi güzel genişliklerde minik minik doğrayın ve yağlı kağıdın üzerine serin.
    150 derecelik fırında tamamen kızarana kadar pişirin.
    Yumurta sarısı asla sürmeyiniz. Ayrıca fırının derecesini artırmayın. Yavaş pişmeleri hem çiğ kıymanın pişmesine,hem de yufkanın katlarının güzelce pişip, kurumalarına sebep olacaktır.

    Sarımsaklı yoğurtla servis ediniz.
     
  2. fatma20

    fatma20 New Member

    bunun bide simit şeklinde yapılıyor ve gerçekten muhteşem oluyor
     
  3. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

    bunu tepsiye dizip orada pişirmiştim güzel oluyor, bizim tepsi mantısına benziyor :)

    teşekkürler Zipper tarif için...
     
  4. LITTLE

    LITTLE Well-Known Member

    Ablamın eşinin ailesi Boşnak. Onlar bunu, yuvarlak tepsiye diziyorlar. Tek tek. Dıştan içe doğru. Boşnak Mantısıymış ismi. Gerçekten çok lezzetli, tavsiye edilir.
     
  5. Emma

    Emma New Member

    ben de Elazığlı bir arkadaşımda boşunu yemiştim
    güzel oluyor
    onlarında yöresel yemeği imiş
     
  6. fatma20

    fatma20 New Member

    benim dediğime sosyate mantısı diyorlardı
     
  7. zipper

    zipper quae nocent docent

    boşunun üzerine kıymalı sos yapıyorlar genelde sonra yine yoğurtla servis ediliyor.

    fatma evet o ismi veren de var.
     

Bu Sayfayı Paylaş