Malzemeler: 3 adet yufka 250 gr kıyma 1 büyük soğan, küp küp doğranmış Toz biber, karabiber, tuz Bir kase su + 5 yemek kaşığı sıvı yağ karışımı Yapılışı: Kıyma malzemelerini ve baharatları karıştırıp, güzelce yoğurun. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Sıvı yağlı su karışımından fırça ile yufkayı ıslatın. Düz kısmının hemen başına bir miktar kıymalı harçtan koyun. Ardından yanlardan 2 parmak genişliğinde içe doğru kıvırın ve sıkıca sarın. İnce uzun bir rulonuz olacak. Ruloyu gelişi güzel genişliklerde minik minik doğrayın ve yağlı kağıdın üzerine serin. 150 derecelik fırında tamamen kızarana kadar pişirin. Yumurta sarısı asla sürmeyiniz. Ayrıca fırının derecesini artırmayın. Yavaş pişmeleri hem çiğ kıymanın pişmesine,hem de yufkanın katlarının güzelce pişip, kurumalarına sebep olacaktır. Sarımsaklı yoğurtla servis ediniz.
bunu tepsiye dizip orada pişirmiştim güzel oluyor, bizim tepsi mantısına benziyor teşekkürler Zipper tarif için...
Ablamın eşinin ailesi Boşnak. Onlar bunu, yuvarlak tepsiye diziyorlar. Tek tek. Dıştan içe doğru. Boşnak Mantısıymış ismi. Gerçekten çok lezzetli, tavsiye edilir.
boşunun üzerine kıymalı sos yapıyorlar genelde sonra yine yoğurtla servis ediliyor. fatma evet o ismi veren de var.