Yatağa girince 3 defa ''Estağfirullah el azim ellezi lâ ilahe illâ hüvel hayyel kayyum ve etubü ileyh'' okuyan kimsenin günahları, deniz köpüğü kadar pek çok olsa da, affolur. [Tirmizi] - Hadis-i Şerif
"Kardeşinin derdine sevinip gülme, sonra Allah ona merhamet eder de, seni onun sahip olduğu dertle müptela kılar." Nebi-sas
"Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır".
''Her ümmetin bir fitnesi - bir imtihan sebebi - vardır. Benim ümmetimin fitnesi de dünya malıdır. '' (Tirmizi, Zühd 26) "Şakadan da olsa yalan söylemeyin." - Hz. Muhammed (sav)
Efendimiz Resulullah (sav) buyurdular ki: " Lâ havle ve lâ kuvvete illa billah. (Güç de kuvvet de ancak Allah'tandır.) sözünü çok tekrar edin. " Hadis-i Şerif / Tirmizi
Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur: — "Cuma gecesi ve Cuma günü bana çokça salat-ü selam getiriniz. Zira Cuma geceleri ve Cuma günleri, getirdiğiniz salat-ü selamları bana iletirler. Bunun sebebi şudur: Toprak, peygamberlerin bedenlerini yiyip çürütmez. Bir Müslüman bana salat-ü selam getirince, mutlaka bir melek onu alıp bana getirir ve falan oğlu falan sana şöyle şöyle salat-ü selam etti diye adıyla sanıyla birlikte haber verir" — “Bir kimse bana salât-ü selâm getirdiği zaman, onun selâmını almam için ALLAH Teâlâ ruhumu iade eder.” — “Kıyâmet gününde insanların bana en yakın olanları, bana en çok salât- ü selâm getirenleridir.” — “Kim bana bir defa salât-ü selâm getirirse, bu sebeple ALLAH Teâlâ da ona on misli merhamet eder.” Kaynaklar: —————————————— 1. Taberâni, el-Mu'cemü'l-evsat (İvezullah), I, 83, nr. 243; Heysemi, Mecma'u'z-zevâid, II, 169 2. Ebû Dâvûd, Menâsik 96. Ayrıca bk. Ahmed İbni Hanbel, Müsned, II, 527. 3. Tirmizî, Vitir 21. 4. Müslim, Salât 70. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Vitir 26; Tirmizî, Vitir 21; Nesâî, Ezân 37, Sehv, 55
''Salih mü'minlerden dostlarınızı çoğaltınız. Çünkü Kıyamet Günü her bir mü'min için şefaat hakkı vardır. '' (Camiüssağir, No.579)
Resûlullah (s.a.s.) buyurdu ki: “Kişinin keremi (cömertliği, ululuğu ve bütün iyilikleri) dinidir. Mürüvveti (mertlik ve insanlığı) aklı, hasebi (soyluluk ve asaleti) güzel ahlâkıdır.” (Beyhakî, es-Sünenü’l-Kübrâ, X, 328, Beyrut, 1984)
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: "Merhamet edenlere Rahman da merhamet eder. Yeryüzündekilere merhamet edin ki göktekiler de size merhamet etsin." İbn Amr / Tirmizî.
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: "Müminler birbirlerini sevmekte merhamet etmekte şefkat göstermekte tek vücut gibidirler. O vücudun bir organı rahatsız olursa diğer organlar da acı çekip uykusuz kalır." Nûman (r.anh) Buhârî.
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: "Kişi müslüman kardeşini severse onu sevdiğini kendisine bildirsin." Mikdam (r. anh.) Ebû Dâvud.
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: "Her biriniz, kardeşinin aynasıdır.Onda bir rahatsızlık görürse bunu ondan çekip alsın, yok etsin." Tirmizi, birr /17