malzemeler: 6 su bardağı su 2,5 su bardağı şeker 2 su bardağı hibiskus (hem hibiskusu hem de kakuleyi aktarlardan rahatlıkla temin edebilirsiniz) 2 yemek kaşığı kakule 5 adet çubuk tarçın 5 adet karanfil hazırlanışı: * Su tutabilme özelliğine sahip olduğundan, özellikle çöl ikliminin hakim olduğu bölgelerde kullanımı oldukça yaygın, çok şifalı bir bitki hibiskus. * Sizlerde şu sıcak yaz günlerinde vücut dayanıklılığınızı biraz daha arttırmak ve ferahlatıcı etkisinden faydalanmak isterseniz buyrunuz efendim şerbetimizin tarifine.. * Suyu ve şekeri bir tencereye alalım, hafif koyulaşana şerbet kıvamına gelene kadar ara sıra karıştırarak kaynatalım. * İçine diğer malzemeleri de katıp yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edelim. * Demlenen şerbeti süzerek buzdolabına alalım ve soğutalım. not: * Kıvamı koyu gelirse üzerine istediğiniz oranda soğuk su ya da buz eklemesi yapabilirsiniz. * Hibiskusu bu şekilde soğuk olarak tüketebileceğiniz gibi çay gibi demleyip tüketmenizde mümkün. Alıntıdır.