Hibiskus Şerbeti (Nar Çiçeği Şerbeti)

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 10 Kas 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    malzemeler:

    6 su bardağı su
    2,5 su bardağı şeker
    2 su bardağı hibiskus (hem hibiskusu hem de kakuleyi aktarlardan rahatlıkla temin edebilirsiniz)
    2 yemek kaşığı kakule
    5 adet çubuk tarçın
    5 adet karanfil

    hazırlanışı:

    * Su tutabilme özelliğine sahip olduğundan, özellikle çöl ikliminin hakim olduğu bölgelerde kullanımı oldukça yaygın, çok şifalı bir bitki hibiskus.

    * Sizlerde şu sıcak yaz günlerinde vücut dayanıklılığınızı biraz daha arttırmak ve ferahlatıcı etkisinden faydalanmak isterseniz buyrunuz efendim şerbetimizin tarifine..

    * Suyu ve şekeri bir tencereye alalım, hafif koyulaşana şerbet kıvamına gelene kadar ara sıra karıştırarak kaynatalım.

    * İçine diğer malzemeleri de katıp yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edelim.

    * Demlenen şerbeti süzerek buzdolabına alalım ve soğutalım.

    not: * Kıvamı koyu gelirse üzerine istediğiniz oranda soğuk su ya da buz eklemesi yapabilirsiniz.

    * Hibiskusu bu şekilde soğuk olarak tüketebileceğiniz gibi çay gibi demleyip tüketmenizde mümkün.

    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş