Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

'Yemek Tarifleri' forumunda Emma tarafından 24 Ara 2012 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. Emma

    Emma New Member

    Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

    [​IMG]

    Yılbaşında Kaç Kilogramlık Hindiye İhtiyacınız Var?

    Misafir başına 650 gram diye hesaplayabilirsiniz. Çocukları yaşlarına ve
    iştahlarına göre değerlendirmenizde fayda var. Bu metotla hesaplayıp
    aldığınız hindi herkesi memnun edeceği gibi ertesi günde sizi ne yemek
    yapalım derdinden kurtarır.

    Hindiyi Nasıl Pişireceğiz?

    Dondurulmuş hindi pişirecekseniz hindiyi 24 saat önceden normal
    buzdolabı bölümüne alın. Pişirmeden önce tamamen çözülmüş olmasına
    dikkat edin. Çözülen hindiyi bol soğuk suyla iyice yıkayın ve hindinin içini,
    dışını kâğıt havluyla kurulayın. Üç limonun suyunu sıkın, bu suyla
    hindiyi ovalayın (Limon suyu etin kendi suyunu içeride tutacaktır). Bir
    saat buzdolabında bekletin. Boyun, ciğer, sakatat bölümlerini ayırın.
    Bunları ayrıca haşlayıp elde edeceğiniz suyu hindiye sos yaparken kullanabilirsiniz.

    Hindinin içine koymak istediğiniz malzemeyi kaşık yardımıyla doldurun.
    Sağlam bir iplikle hindinin kesilmiş olan gövdesini dikin. Ayaklarını
    birbirine bağlayın. Hindinin içi hemen pişirilmeden önce doldurulmalıdır.
    Önceden doldurur ve yarım saatten fazla bekletirseniz. İçinde
    bakteri üremesine sebep olursunuz.

    Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kaplayın hindiyi göğüs kısmı yukarı
    gelecek şekilde yerleştirin. Yağ, baharat karışımını sürün. Üzerini
    alüminyum folyo ile kapatın. Fırın termometresini hindinin göğsüne
    saplayın kemiğine gelmemesine dikkat edin.

    Fırını 230 derecede veya 6 gaz ayarında önceden 15 dakika ısıtın. Hindiyi
    fırına koyduğunuzda sıcaklığı 180 derece, 4 gaz ayarına indirip toplam
    pişme süresinin ¾ ü bu sıcaklıkta yapın. Kalan sürede ise sıcaklık 160 derece
    2 – 3 gaz ayarında olsun.

    Hindinin pişme süresi:

    2 – 4,5 kg için 2 – 3 saat
    5 – 7,5 kg için 3 – 4 saat
    8 – 12,5kg için 4 – 5 saat
    Fırın termometreniz varsa termometre 85 dereceyi (190F)
    gösterdiğinde hindiniz pişmiş demektir.

     
  2. Emma

    Emma New Member

    Hindi Pişerken Kurumaması İçin Ne Yapılmalı?

    1. Fırına ayrı bir tepsi içinde su koyun. Bütün pişme süresince bu suyu
    kontrol edin bitmesin.

    2. Pişme sırasında tepside oluşan su ve bir miktar tereyağını enjeksiyona
    çekin her yarım saatte hindiye farklı tarafından enjekte edin. Aynı
    zamanda kaşık lada bu suyu hindinin üzerine gezdirip tekrar örtün.

    3. 250 ml beyaz şarabı kaynatmadan ısıtın alkolünün uçmasını sağlayın.
    Hindiyi fırında pişirmeye başladıktan bir saat sonra bu şarabı üzerine
    döküp tekrar fırına verin. Özel lezzetli gravy sos elde etmenin yollarından
    biride tepside biriken bu sudur.

    4. Pişme süresinin son 1- 1,5 saatinde hindinin üzerini açın üstü kızarsın.

    5. Hindinizin üstü glaze olsun istiyorsanız. Fırından almadan 10 – 15
    dakika önce 4 çorba kaşığı balı sıcak suyla biraz inceltin. Ve fırça ile
    hindinin üzerine sürün. Böylelikle hem parlak, nar gibi kızarmış hem de
    hafif tatlanmış bir hindiye sahip olursunuz.

    6. Hindinizi pişirirken alt üst etmenize gerek yoktur.

    Hindiyi fırında aldıktan sonra tekrar üstünü kapayıp oda sıcaklığında 30
    dakika dinlenmeye bırakın. Bu süre içerisinde hindi pişme müddetince
    saldığı suyu geri çekecek ve daha kolay servis yapılır hale gelecek.
     
  3. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

    yılbaşına özel bir tarif olmuş Emma, teşekkürler...
     
  4. Emma

    Emma New Member

    Pişirmek isteyenlere kaynak olsun dedim
    rica ederim
     

Bu Sayfayı Paylaş