Malzemeler: Keki İçin; 4 tane yumurta 1 su bardağı+1 yemek kaşığı şeker 1 çay bardağı süt 1 su bardağı ıspanak yaprağı (önce kaynar suya ardından buzlu suya daldırılmış ve suyu iyice sıkılmış olacak, 200 gr kadar yeterli) 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Kreması İçin; 2,5 su bardağı süt yarım su bardağı nişasta bir çay bardağı şeker 1 paket vanilya 25 gr tereyağı 1 tane yumurta Yapılışı: Önce keki hazırlayın; yumurta ve şekeri mikserle en az 5 dakika çırpın. Ispanağı sütle beraber rondoda iyice çekin. Yumurtaya katın, karıştırın. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip son kez çırpın. Yağladığınız kelepçeli kalıba dökün ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında fazla kurutmadan pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkartın, ortadan ikiye eşit kalınlıkta kesin ve alt katı tekrar kelepçeli kalıba yada aynı büyüklükte pasta çemberine koyun. Krema için gereken malzemeleri vanilya ve tereyağı hariç tencereye alın, karıştırarak sadece kaynamaya başlayana kadar kaynatın. Fazla ocakta tutmayın, krema nişastalı olduğu için fazla katılaşır yoksa! Kremayı ocaktan alınca vanilya ve tereyağını ekleyin yağ eriyene kadar karıştırın ve kalıptaki kekin üzerine dökün, diğer katı üzerine oturtup hafif bastırın. Buzdolabına alın ve biraz dinlendirin. Krem şantiyi sütle çırpın, pastanın etrafına düzgünce sıvayın ve antep fıstığı serperek süsleyin. Alıntıdır.