İstanbul’un En Güzel Mesire Yerleri

'Marmara Bölgesi' forumunda Uygu tarafından 5 Eki 2012 tarihinde açılan konu

  1. Uygu

    Uygu New Member

    İstanbul’da yaklaşık 242 mesire yeri var. Ancak biz en çok tercih edilen yerleri sizin için gezdik ve özelliklerini tespit ettik. Artık sıcaklar başladı, evde durulmaz, hele hafta sonu hiç durulmaz. Ailenizle güzel bir hafta sonu planı yapmaya ne dersiniz?

    Sıcak yaz günlerinde nizle ve sevdiklerinizle serin hafta sonları geçirmek istiyorsanız, İstanbul dışına çıkmanıza gerek yok. İstanbul’un mesire yerleri temiz hava, doğal güzellikler ve dinlenme açısından güzel fırsatlar sunuyor. Ancak kaçak piknik alanlarının kullanılması orman yangınları açısından tehlike oluşturuyor. Küresel ısınmanın etkisiyle yağışsız ve kurak geçen kış ayı, orman yangınlarına karşı tedbiri de beraberinde getirdi. Bu sebeple piknik alanları dışındaki tüm ormanlara giriş İstanbul Valiliği’nin emri ile 1 Haziran’dan 31 Ekim tarihine kadar yasaklandı. Bu tarihler arasında jandarma, polis ve orman ekiplerinin Sarıyer, Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Çatalca, Beykoz, Ümraniye, Kartal, Maltepe, Pendik ve Şile gibi yangına hassas bölgelerde devriye hizmeti yapması kararlaştırıldı. Son 3 yılda 150’den fazla piknik alanı tescil edilerek kullanıma açıldı. 242’ye ulaşan tescilli piknik alanlarından bazıları şöyle:


    Belgrad Ormanları: Istranca Dağları’nın güneydoğu yönünde alçalarak İstanbul Boğazı’nda sonuçlanan orman, Avrupa yakasında bulunuyor. Belgrad’da tavşan, tilki, yaban ördeği ve çulluk gibi hayvanlar yaşıyor. İçinden derelerin geçtiği Belgrad’da düzenlenmiş piknik alanları, serbest oyun alanları var. Spor yapmak isteyenler “Sağlıklı Yaşam Parkuru”nda yürüyebiliyor. Bölge, Bahçeköy’ün içinden Sarıyer’e inen Çayırbaşı Caddesi üzerinde.


    Bentler: İstanbul’un en temiz havaya sahip bölgelerinden biri. Tesisin büfesinden piknik için gerekli her şey var. Ormanın derinliklerine kadar uzanan yürüyüş parkurları ve bisiklet yolu da ziyaretçilerin en fazla ilgi gösterdiği bölümler. Bölgeye Belgrad Ormanları’nın Bahçeköy girişinden hemen sağa dönen asfalt yolu takip ederek ulaşılabiliyor.


    Fatih Ormanı: Fatih Sultan Mehmet’in adını taşıyan önemli bir mesire yeri. Bisiklet tutkunlarının sıkça uğradığı Fatih Ormanı, geniş çocuk bahçesiyle çocukların da ilgisini çekiyor. Maslak Büyükdere Caddesi-Sarıyer yolu üzerindeki Bahçeköy tabelasını takip edin.


    Mehmet Akif Ersoy: Sarıyer ve Levent gibi yerleşimlere yakın bir yer. Restoran ve bakımlı oturma alanları var. Futbol sahası, yürüyüş ve bisiklet parkurları büyük ilgi görüyor. Mangalla piknik de mümkün, tesiste kahvaltı da. Mini futbol sahası ve anıtlaşmış ağaçlarıyla ünlü tesise Maslak’tan 10, Sarıyer’den ise 7 dakikada ulaşılabiliyor. Tesis, Bahçeköy’ün içinden Sarıyer’e inen Çayırbaşı Caddesi üzerinde.

    Fatih Çocuk Ormanı-Parkorman: İstanbul’un içinde yer almasına karşın metropol problemlerinin tamamen dışında kalıyor. Çocuklar için düzenlenen etkinlikler çok sayıda ziyaretçi çekiyor. Bisiklet, kros ve yürüyüş gibi aktivitelerden sonra çam ağaçlarının altında dinlenebilirsiniz. Parkorman, Maslak’tan Sarıyer’e uzanan Büyükdedere Caddesi üzerinde.

    Fatih Çeşmesi: Ahşaptan inşa edilmiş mini kafeteryası, piknik alanları, toprak yolları ve meşe ağaçlarından oluşan 250 dönümlük alanı ile her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olan bölgede piknik veya koşu yaparken bir sincapla karşılaşırsanız sakın şaşırmayın. Bölgeye, Kemerburgaz içinden geçerek Belgrad Ormanları yönünde 6 kilometre gittikten sonra ulaşılıyor.

    Tayakadın: Bakımlı sahaları ve hizmet kalitesiyle Avrupa yakasının en önemli yeşil alanlarından biri. Aileler, okul kafileleri ve benzeri kalabalık gruplar için ideal bir buluşma yeri. Terkos Gölü kıyısında bulunan Tayakadın, Gaziosmanpaşa’yı geçtikten sonra sol tarafta yola paralel olarak bulunuyor.

    Odayeri: Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşmak isteyenler için ideal bir yer. Odayeri’ne Hasdal-Kemerburgaz-Göktürk’ten sonra İhsaniye Köyü yolunun 6. kilometresindeki Ağaçlı Yolu’ndan ulaşılıyor.

    Gazi Mahallesi: Alibeyköy Barajı olarak da bilinen mesire yeri 785 dönüm üzerine kurulmuştur. Yürüyüş ve piknik için uygun. Bölge, baraj gölünün kıyısında bulunuyor. Ancak gölde balık avlamaya ve suya girilmesine izin verilmiyor. Bölgeye Gazi Mahallesi içinden veya Kağıthane-Alibeyköy üzerinden ulaşılabiliyor.

    Azizpaşa: Maslak, Gültepe, Levent, Kağıthane, Eyüp gibi yerleşim yerlerine yakınlığı, ilginç bitki örtüsü ve geniş piknik alanlarıyla çok tercih edilen bir bölge. Azizpaşa Maslak’tan aşağı inen Cendere yolu üzerinde sağ tarafta. Bölgeye, Hasdal üzerinden Kemerburgaz’a gelip sağa dönerek ulaşabilirsiniz.

    Şamlar-Arnavutköy: Fıstık çamları altındaki geniş düzlükler, yürüyüş yolları, tilki, şahin ve diğer yabani hayvanlarıyla İstanbullular için ideal bir doğa parçası. Yeni yapılan sosyal tesisler ve oturma sahaları, bölgenin çekiciliğini daha da artırıyor. Bölgeye Gaziosmanpaşa yoluyla Arnavutköy’e yaklaşıldığında Nokta mevkiinden sola doğru inen asfalt yoldan ulaşılabiliyor.

    İmrahor: Ormanlık arazinin korunması ve su kaynaklarının değerlendirilmesi amacıyla kurulan İmrahor Göleti, aynı adı taşıyan yerleşim yerine de çok yakın. Göl kıyısında oluşturulan oturma ve yürüyüş alanları, hafta sonları başta ler olmak üzere, okul, dernek ve şirket grupları tarafından tercih ediliyor. Bölgeye Gaziosmanpaşa’dan Tayakadın’a giden anayolun 5. kilometresindeki İmrahor köyü sapağından stabilize yolu takip ederek ulaşılabiliyor.

    Marmaracık:: Karadeniz kıyısında küçük bir koyda sırtını çam ağaçlarına dayamış bir bölge olan Marmaracık, balık tutmak, yüzmek, doğa yürüyüşleri, kamp, plaj gibi olanaklarıyla son zamanlarda özellikle gençler tarafından tercih ediliyor. Bölgede ahşap evler, kır kahvesi, lokanta, mini golf sahası ve yelken tesisleri de yer alıyor. Marmaracık koyuna Sarıyer üzerinden ulaşılan Rumelikavağı’nı geçtikten sonra sola dönüp sahili takip ederek ulaşabilirsiniz.

    Ayvat Bendi: Kağıthane Deresi’nin kollarından olan Ayvat Deresi üzerinde bulunuyor. Tabiat ve ğraf meraklıları için zengin bir mekan özelliğinin yanı sıra giriş yerindeki düzlükler piknik ve dinlenme için ideal. Bölgeye Kemerburgaz’dan Belgrad Ormanları’na giriş kapısı olan Kurtkemeri Giriş Mesiresi’nin içinden geçilerek toprak bir yolla ulaşılabiliyor.

    İnceğiz:: Üç büyük mağara ve göğe uzanan ağaçlarla kaplı. İnceğiz Mesire Yeri’ne, Çatalca’dan Subaşı’na giden asfalt yolun 3. kilometresinden sola dönerek, yaklaşık 6 kilometre gittikten sonra ulaşılıyor.

    Göktürk Göleti: İSKİ’nin denetimindeki baraj gölü, görsel zenginliğinin yanı sıra dinlenme ve yürüyüş aktiviteleri için de uygun. Göktürk Göleti, Hasdal-Kemerburgaz yoluyla ulaşılan Göktürk merkezine çok yakın. Bölge, İhsaniye yolunun hemen başlangıcında sağ tarafta.

    Çatalca Mareşal Fevzi Çakmak: Yer yer çam ağaçlarıyla kaplı olması, renk örtüsüne ayrı bir güzellik katıyor. Bölgedeki açık yüzme havuzu da yaz mevsiminde hizmet veriyor. TEM yoluyla rahatlıkla ulaşılan Çatalca merkezinden sağa inildiğinde karşınıza çıkan bölge, ilçe stadına 100 metre uzaklıkta.

    Mihrabad: Özellikle bahar aylarında katır tırnakları ve defne kokuları arasında dolaşmak ayrı bir keyif. Mihrabad’a sahilden Kanlıca yönünü takip ederek veya TEM bağlantı yolu Kavacık Tekke mevkiinden ulaşılabiliyor.

    Polonezköy Tabiat Parkı: Polonezköy Tabiat Parkı, popüler bir yer olması nedeniyle pek çok noktadan ulaşım imkânına sahip. Kavacık-Çavuşbaşı üzerinden tabelaları takiben gidilebileceği gibi, Beykoz-Riva ve Alemdağ-Şile istikametinden de karayoluyla ulaşılabiliyor.

    Kaymakdonduran: Boğaz’ın girişine uzanan Beykoz’da suyunun soğukluğu ile ünlü bir yer olan Kaymakdonduran’da, ahşap masalarla donatılmış çimenliklerde harika bir piknik yapabilirsiniz. Bölgeye Beykoz-Akbaba Köyü istikametinden 3 kilometre sonra ulaşılabiliyor.

    Avcıkoru: Zengin bitki örtüsüne sahip mesire yerlerinden biri. Bölgede oturma alanları yok ancak geniş alana sahip olmasından dolayı kalabalık gruplar tarafından tercih ediliyor. Avcıkoru’ya Üsküdar-Şile TEM Otoyolu’nun Ömerli mevkiinden 5 km sonra ve Şile yönünden de 10 km sonra otoyola cepheli girişi bulunuyor.

    Elmasburnu: Karadeniz’in kenarında uzun kumsalı, çam ormanı ve sessizliği ile birçok tatil merkezinin bile ötesinde bir yer. Tepeden denizin içine kadar inen kayalıklar, özellikle zıpkınla balık avcılığı için ideal. Bölgeye TEM bağlantılı Kavacık mevkiinden Riva’ya kadar uzanan otoyol ile 20 dakikada ulaşabilirsiniz.

    Aydos: Aydos Tepesi ve eteklerindeki doğal güzelliklerle bezeli mesire yeri, günlük dinlenme ve aktiviteler için ideal bir atmosfer sunuyor. Aydos’a E-5 ve TEM bağlantılarıyla Kartal-Yakacık ve Sultanbeyli istikametlerinden rahatlıkla ulaşılabiliyor.

    Taşdelen: Çam, meşe, kayın ve göknar ağaçlarıyla kaplı 800 dönümlük bir mesire yeri. Bölge, Üsküdar-Şile TEM otoyolu üzerinden girilen Taşdelen’in merkezinden 1 kilometre uzaklıkta. Kendi aracınızın yanı sıra toplu taşıma araçlarını da tercih edebilirsiniz.

    Şile: Kocaeli’ne komşu ilçe, günübirlik ve kısa süreli iç turizmin gözde mekanlarından biri. Yazın ve hafta sonları denize girmek isteyen kişilerin tercih ettiği Şile, içinden geçen akarsu ve zengin bitki örtüsüne sahip.

    Beykoz Göknarlık: Kendiliğinden yetişen ve en nadide ağaç türlerinden olan göknarların gölgesinde yürüyüş yapılma imkanı olan bu yer Beykoz ilçe merkezine olan yakınlığıyla ulaşılması son derece kolay.

    Binbaşı: Kemerburgaz ya da Belgrad Ormanları içinden rahatlıkla ulaşılabilecek bir yer. Yürüyüş parkuru ve oturma mekanlarıyla dikkat çekiyor. Mesire yerinde çocuklar da unutulmayarak şirin bir oyun bahçesi kurulmuş

    Alıntı
     
  2. Emma

    Emma New Member

    Teşekkürler
     
  3. Uygu

    Uygu New Member



    Rica ederim Emma
     

Bu Sayfayı Paylaş