Kitaplardan Alıntı Cümleler ..

'Şiirler ve Güzel Sözler' forumunda SeaBoy` tarafından 21 Ağu 2011 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. zipper

zipper quae nocent docent

“Kalbimden neler geçtiğini, kafamda biriktirdiklerimi, tasarladığım her şeyi bildiğini düşünüyorum. En azından tüm bunları hissettiğini. Belki de böyle bir beklenti benimkisi. Çünkü bunları sana asla söylemeyeceğim. Asla söyleyemeyeceğim. Oysa o kadar dilimin ucundalar ki. Rüzgar esse düşecekmiş gibi, gözlerime baksan, giderken başını bir kez geriye çevirsen, ağzımdan dökülüverecek kadar dilimin ucunda. Uzunca susuşlarım, ağzımı bile açmadan öylece kalakalıp, bakışlarımı kaçırışım hep bundan...

Aslında seni çok özledim…”

Tarık Tufan / Kraliçenin Pireleri

2. zipper

''Aşkı taşıyan her kalbin muhkem olduğunu zannediyordum oysa.Meğer aşk indiği kalbi ihya ediyordu ya, ihya edemezse yok ediyordu. Kazasız belasız kurtulmanın imkanı yoktu.”

Nazan Bekiroğlu / İsimle Ateş Arasında

3. zipper

''Ben seni arıyorum diyorum ya..
    bilmem.
    belki de..
    belki de bir gün hiç beklenmedik bir yerde karşıma çıkmandan,
    “işte geldim” demenden, “hadi gidelim buralardan” demenden korkuyorum.

ben senin uzaklığını seviyorum.
    ben senin uzaklığını seviyorum.
    ben senin upuzaklığını seviyorum....''

“Bazen öyle sanıyor ki insan, eskisi gibi olabilir her şey…
    Olmaz hâlbuki
    Olmaz....
    Tüketip de geçtiğimiz onca şey gibi olamaz.
    Ben sadece denemek istedim
    Farkındayım olmayacağının
    Ben hala gözlerini bıraktığım yerde arıyorum”

Tarık Tufan / Hayal Meyal

4. zipper

“Yalnızca bir günah vardır, tek bir günah. O da hırsızlıktır.
    Onun dışındaki bütün günahlar, hırsızlığın bir çeşitlemesidir.
    Bir insanı öldürdüğün zaman, bir yaşamı çalmış olursun.
    Karısının elinden bir kocayı, çocuklarından bir babayı almış olursun.
    Yalan söylediğinde, birinin gerçeğe ulaşma hakkını çalarsın.
    Hile yaptığın, birini aldattığın zaman doğruluğu, haklılığı çalmış olursun .”

Khaled Hosseini / Uçurtma Avcısı

5. zipper

''Pusulanın hep kuzeyi gösteren ibresi gibi, bir erkeğin suçlayan parmağı da daima, bir kadını gösterir,her zaman...bunu hiç unutma Meryem… Seninle benim gibi kadınlara hayatta yalnızca bir, tek bir marifet gereklidir, o da zaten okulda öğretilmez... O da tahammül,sabretmek, katlanmak, sahip olduğumuz tek şey bu yeteneğimizdir… Bir erkeğin kalbi fesat, habir bir şeydir, Meryem. Bir ananın rahmine hiç benzemez.... kanamaz, sana yer açmak için genişlemez.''

Khaled Hosseini / Bin Muhteşem Güneş

6. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

Yolculuklar insana her şeyi öğretir. Bazen kendimizi o kadar hayata kapatıyoruz ki dışarıda neler olup bittiğini unutuyoruz. Hatta dünyayı öğrenemeden ölüyoruz. Hayatımız çalışmakla,kazandıklarımızı biriktirmekle geçiyor. Peki ya sonra?
    Evet çocuklarımız için yapıyoruz her şeyi. Bizden sonrası için. Ama para harcarken yaptığımız tercihler belirliyor kimliğimizi. Bazen durup düşünmek gerekiyor. Neden çalışıyorum ? Rahat bir hayat için. Peki o rahat hayatı yaşayacak olan kişi yani kendim için ne yapıyorum ? Hiç bir şey. İnsanın kendini şımartması ruhsal dengesini sağlaması için şart. Çünkü ancak ruhsal dengeye sahip biri her sabah kendini sorgulamadan yatağından kalkıp çalışmaya gidebilir. Belki de burası bunun için vardır.İnsanların kendilerini şımartmaya yardımcı olmak için. Matematikle hesaplanan hayatlara biraz romantizm katmak için. Bu yüzden tatile çıkmıyor muyuz ? Bu yüzden sinemaya gitmiyor muyuz ? Bu yüzden birbirimize ”seni seviyorum” demiyor muyuz ?

Hakan Günday | Malafa

7. zipper

‎"Hayatlar evler gibi olabilse keşke. Kapısına kilit vurup biraz dışarı çıkabilseniz. Selam veren tanıdıklara, kusura bakmayın ben bir süreliğine ben değilim, kendim de,tatildeyim... diyebilseniz."

Ece Temelkuran / İçeriden Kıyıdan Konuşmalar

8. zipper

''Zaman gelici ve geçiciydi.Dilin kemiği gibi söz söyleyicinin de sözüne güven yoktu.Çünkü kendi lisanının macerasında değişmek sözcüğüyle aynı imla üzre yazılan kalp,değişip duruyordu.Çünkü kalp az vefalı çabuk unutucu ve bıkıcıydı...Ve heves insana mahsus bir sıfattı!

Nazan BEKİROĞLU / İSİMLE ATEŞ ARASINDA

9. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

Hayatta sadece seni tanıyormuşum gibi geliyor. Bazen başka hiçbir şey bilmediğimi düşünüyorum. Aşık olduğum insandan başka hiçbir şey bilmediğimi düşünüyorum bazen. Bu duygudan da korkuyorum. Hem de çok.

Hakan Günday | Zargana

10. zipper

“Herkesin kendine yakın bulduğu, diğerlerine tercih ettiği konuşmalar vardır. Ve çok defa beklenmedik bir anda, unutulmuş ıssız bir köşede rastlanılan bir insan, sıcacık konuşmasıyla insana benliğinin bozuk yollarını, sığınılacak bir köşeciği, zamanı, insanların aptallıklarını, yalancılıklarını unutturabilir.”

Gogol / Ölü Canlar

11. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

Beklemek.
    Aşk konusunda öğrendiğim ilk ders buydu. Gün sürüklenip gitmektedir, binlerce plan yaparsınız, olası tüm diyalogları düşlersiniz, davranışınızı değiştirmeye söz verirsiniz. O an geldiğindeyse, ne diyeceğinizi bilemezsiniz. Beklemekle geçen o saatler, gerilime dönüşmüş, gerilim korku halini almıştır; korkuysa duygularınızı belli etmekten utanç duymanıza yol açar.

Paulo Coelho | Piedra Irmağının Kıyısında Oturdum Ağladım

12. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

Günün birinde, tam kırk üç kere günbatımını izledim !
    Ardından şöyle söyledin:

- Bilirsin...çok acı çekerken insan, günbatımı bir başka güzeldir...

- Kırk üç kere izlediğin zaman, o kadar üzgün müydün ?

Ama küçük prens cevap vermedi.

Antonie De Saint-Exupery | Küçük Prens

13. zipper

''İnsan yalnız yüreğiyle doğruyu görebilir. Asıl görülmesi gerekeni gözler göremez.”
    “Asıl görülmesi gerekeni gözler göremez,” diye yineledi küçük prens; unutmamalıydı bunu. “Gülünü senin için önemli kılan, onun için harcamış olduğun zamandır.”

Antonie De Saint-Exupery / Küçük Prens

14. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

Amacımın aşkı anlamak olmasına, her gönül verdiğimin canımı yakmasına rağmen, ruhuma dokunanların bedenimi uyandırmayı başaramadıklarını, bedenime dokunanlarınsa ruhuma ulaşamadıklarını görüyorum.

Paulo Coelho | On Bir Dakika

15. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

Bir gün trendeydim. Tıklım tıklım doluydu tren ve arka tarafta 3-4 boş koltuk vardı ama kimse oturmuyordu merak ettim. Gittiğimde orada yaşlı bir kadın vardı ve 3 sıra etrafına kimse oturmamıştı. Sebebi ise kadın bağıra bağıra yanındaki boş koltukla konuşuyordu. Onunla tartışır gibiydi.Kadın dikkatimi çekti. Tesadüfen aynı durakta indik ve kadını izledim sonra kaybettim. Yolda yürürken de konuşuyordu. Sonra lavaboya girdim ve aynaya baktım. Dedim yazık kadına delirmiş. Sonra yan lavabodaki adam bana dönüp buyur bana mı delirmiş dedin dedi. O anda gülümsedim. Meğer farkında olmadan sesli düşünmüşüm. Anladım ki aslında benim o kadından bir farkım yok. Hepimiz o kadın gibiyiz. Tek fark biz içimizden düşünüyoruz o sesli düşünüyor.

Eckhart Tolle | Var olmanın Gücü

16. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

Seni görmek istiyordum kısacası.
    İnsan görmekle bile bazı şeylerin ağırlığına dayanabilir,avunabilir,hayal kurmaya devam edebilir.

Sen anlamazsın tabi..
    Anlamak için insanın bazı eksik yönleri olmalı..

Oğuz Atay | Tehlikeli Oyunlar

17. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

Hayatımın büyük bir kısmını yolda geçirdim. Nereye gideceğimi ve ne yapacağımı bilmeden ama hep birini arayarak ya da bir şey bekleyerek yaptım bunu. Belki hala sahip çıkabileceğim bir sonuç yok elimde ama bunu sürdürüyorum. Bir yere varmaktan çok gitmeyi seviyorum, ancak elinde haritayla dolaşan şaşkın bir turist gibi değil, daha çok bir gezgin gibi. Hepimiz dünyada turisti oynuyoruz ama bilmiyoruz. Bilemeyiz. Herkes bir şey gizliyor; belki zaten cehennemdeyiz.

Aytuğ Akdoğan | Ağladı ve Gözyaşlarını Öptüm

18. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

Kendini yargılamak başkalarını yargılamaktan daha güçtür. Kendini yargılamayı başarabilirsen gerçek bir bilgesin demektir.

Antonie De Saint-Exupery | Küçük Prens

19. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

Tek başıma ilerlerken aklıma geldi, bugüne kadar gerçekte bütün yolları böyle yalnız yürümüştüm; gezintilere tek başıma çıktığım gibi, yaşamımın bütün adımlarını tek başıma atmıştım. Dostlar, akrabalar, iyi konuşup görüştüğüm tanıdıklar, sevgililer hep benimle beraber olmuş, ama asla beni bütünüyle sarıp sarmalayamamış, hiçbir zaman içimdeki boşluğu dolduramamışlar, izlediğim yollardan ayırarak başka yollara çekip alamamışlardı…

Hermann Hesse | Gençlik Güzel Şey

20. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

Geri dönersen şayet sana hikayeler anlatacağım; mutlu sonsuz,gök kuşağının aslında siyah beyaz olduğundan bahsedeceğim sana…
    Kelebeklerin intiharlarından, dünya üzerindeki bir çok politikacının orospu çocuğu olduğundan dem vuracağım biraz.
    Sana vaadlerde bulunacağım dönersen, “senden başkasını sevmeyeceğim” deyip, daha dudaklarımdaki dudaklarının nemi kurumadan başka bir kadına meyledeceğim.
    Geri dönersen, sana çay demleyip, yanına bir de kuru “nasılsın?” ikram edeceğim, hepsi bu.
    Öyle umursamaz, soğuk ve yalın olacağım sadece…
    Senin yaptığın gibi, çok değil bir kaç ay önce.

Oğuz Bal | Çerçi

Bu Sayfayı Paylaş