Kitaplardan Alıntı Cümleler ..

'Şiirler ve Güzel Sözler' forumunda SeaBoy` tarafından 21 Ağu 2011 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. zipper

zipper quae nocent docent

“Bu dünyada sana kötülük yapmak isteyen insanlar çıkacak karşına, ama unutma ki iyilik yapmak isteyenler de çıkacak. Kimi insanın yüreği karanlık, kimininki aydınlıktır. Geceyle gündüz gibi! Dünyanın kötülerle dolu olduğunu düşünüp küsme, herkesin iyi olduğunu düşünüp hayal kırıklığına uğrama! Kendini koru kızım, insanlara karşı kendini koru!”

Zülfü Livaneli / Serenad

2. zipper

“İnsanın ardında bıraktığı küçücük şeyler vardır, toz tutan zamanın içine demir atmış duran yaşanmış anlardır bunlar. Onları görmezden gelebiliriz am uç uca eklenen bu küçücük anlar sizi geçmişe bağlayan bir zincir oluştururlar.”

Mark Levy /Gölge Hırsızı

3. zipper

“Benimsin, seni bir daha görmeyecek olsam bile...”

''Bütün bu olanlar perişan ediyor beni. çevremdeki her şey darmadağın oluyor sonra yeniden bir araya geliyor. Sonra başımın çaresine bakmak zorunda kalıyorum.''

''biliyorum fazla güçlü ve cesur biri değilim yazmayı da beceremiyorum üstelik. biliyorsun ki, kalbi olan insan yazı yazamaz.benden uzaklaşırsan milena benim de kalbim duruverir..''

Kafka / Milena'ya Mektuplar

4. zipper

''Yaşananlara dair söylenmesi gereken çok şey var aslında.
    Bütün bir geceyi uykusuz geçirmene sebep olan şeyleri bir nefeste anlatmak kolay değildir.

O kadar çok şey biriktiriyor ki insan!

Kimsenin karşılığında bir şey söylemesi de gerekmiyor. Oturup uzun uzun anlatmak, ne varsa söylemek yetiyor çok zaman. Karşındaki bir şey sormasa. Yargılamadan, yüzünü ekşitmeden, saate çaktırmadan bakmaya uğraşmadan, dudak bükmeden dinleyiverse, anlatacak o kadar çok şey var ki…

Şimdi kalkıp da seni seviyorum desem.

Söyleyemem ki…

Münkesif bir kalbin iç burkan acziyetini kimselere söyleyememek de başka bir acı veriyor insana. Oysa karşıma çıkan her insana ilk olarak ve sadece bundan söz etmek istiyorum.

Tutuyorum kendimi, saklıyorum.

Seni saklıyorum, parmaklarını, ellerini saklıyorum. Sırf bu yüzden kalbim bir gün paramparça olacak.
    Aşkı ve öfkeyi söylemediğinde insanın konuşmaya dair hevesleri de bir bir yok oluyor.

Susuyorsun.''

Tarık Tufan / ve Sen Kuş Olur Gidersin

5. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

Deja vu’nun bir de tersi vardır. Buna Jamais vu denir. Sürekli aynı insanlarla karşılaşıp aynı yerlere gidersiniz ama her seferinde ilk kez olmuş gibi hissedersiniz. Herkes her zaman yabancı gibidir. Hiçbir şey tanıdık gelmez.

Chuck Palahniuk | Tıkanma

6. zipper

''Hiçbir mutluluk sonsuza kadar sürmediği gibi, mutsuzluk da geçicidir..''

Jose Saramago / Körlük

7. zipper

''Bazen deliliğim başlıyor...
    Uzağa, çok uzağa, kendimi unutacağım bir yere gitmek, unutulmak, kaybolmak, yok olmak istiyorum. Kendimden kaçıp, çok uzaklara, mesela Sibirya’ya gitmek, ahşap evlerde, çam ağaçlarının altında, gri gök, ve karın, lapa lapa yağan karın, altında, gidip kendi hayatıma yeniden başlamak istiyorum.
    Ya da mesela Hindistan’a gitmek, parlak güneşin altında, göğe başlarını uzatmış ormanların altında, acayip insanlar arasında, kimsenin beni tanımadığı, kimsenin dilimi bilmediği, her şeyi kendimde hissedeceğim bir yere gitmek istiyorum. Ne var ki bu iş için yaratılmadığımı görüyorum.
    Hayır, ben tembelin biriyim. Yanlışlıkla dünyaya gelmişim. Bütün planlarıma göz yumdum. Aşktan, şevkten, her şeyden kenara çekildim..''

Sâdık Hidâyet / Diri Gömülen

8. zipper

''Birini kaybetmekten delicesine korkmanın ne demek olduğunu bilir misiniz? Birinin hayatınızdan, avucunuzdaki kum taneleri gibi akıp gitmesini ve hiçbir şey yapamadığınızdaki çaresizlik hissini?
    Peki birine asla tam olarak sahip olamamanın ağırlığını yaşadınız mı hiç?
    Biri vardır ama yoktur. Biri hem sizindir hemde asla değil.
    Biri hem hissettikleriniz hem de hissizliğinizdir, hem içinizdeki kahkaha hem sessizliğinizdir...
    ''

Duygu Özlem Yücel / Dengesiz Bir Aşkın Anatomisi

9. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

Sakin olun. Herkes derin derin nefes alsın. Hayat güzeldir. Olduğunuz gibi davranın ve nazik olun. Sevginin kendisi olun.
    Sanki sevgi varmış gibi.

Chuck Palahniuk | Gösteri Peygamberi

10. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

"Büyükler sayılara bayılırlar. Yeni bir arkadaş edindiniz diyelim: onun hakkında hiçbir zaman asıl sormaları gerekenleri sormazlar. "Sesi nasıl?" demezler örneğin, ya da "Hangi oyunları sever? kelebek koleksiyonu var mı?" diye sormazlar. Onun yerine "Kaç yaşında?" derler. "Kaç kardeşi var? kaç kilo? babası kaç para kazanıyor?" ancak bu sayılarla tanıyabileceklerini sanırlar arkadaşınızı."

Antonie De Saint-Exupery | Küçük Prens

11. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

Ve Şeytan, Âdemoğlu’nu yüksek bir tepeye çıkardı. Arzın bütün ihtişamını gösterdi ona. ''Bu ülkeler benim'' dedi. ''Onları dilediğime bağışlayabilirim. Bana secde et, bu nimetlerin hepsi senin.'' Âdem, İblis’e boyun eğmedi ama çağımızın insanları secde ettiler.

Cemil MERİÇ - Bir Facianın Hikâyesi

12. zipper

''Çoktan kabuk bağladığım düşündüğüm yaralarım vardı.
    Yanılmışım...
    Yazmaya başlayınca onlar da bir bit sızlamaya ve bazen de kanamaya başladı.

En çok tekrarladıklarım, en çok ihtiyaç duyduklarımdır.''

Tarık Tufan / Bir Adam Girdi Şehre Koşarak

13. zipper

''Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde bir dönem personele okuma yazma eğitimi vermiş olan Bedia Tuncer, bir taraftan da akıl hastalarıyla ilgilenmiş ve akıl hastalarının yazdıkları şiirleri derleyerek bir şiir kitabının yayınlanmasına vesile olmuş. 1964 senesinde Matbaa Teknisyenleri Basımevince İstanbul’da basılan kitap, belki de dünyada türünün tek örneği.''

14. zipper

''O unutmaz bir kalbin kırılışını. O pişmanlıklarımızı hiç unutmaz.
    Bir duanın derinliklerinde iniltiyle istediklerimizi unutmaz.
    O unutmaz unuttuklarımızı...
    O, tüm unuttuklarımızı bize hatırlatacağı başka bir âlem açar.
    Bu dünyada hikmetine uygun görmeyip vermediği güzel isteklerimizi cennette verir. Sonsuza dek verir hem de...
    İyi ki asla unutmaz O!
    İyi ki! ''

Mustafa Ulusoy / Dünyanın Üç Yüzü

15. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

Kitabın devamını da ben ekleyeyim bari. Oldukça, hoş ve düşünceli bir hareket olmuş.

16. zipper

"Kendimizden başka kimseye güvenmeseydik, her şeyi bizzat kendimiz yapmaya ve denemeye kalksaydık, bugün belki hala durmadan tekerleği icat ediyor olurduk."

Emre Kongar / Kızlarıma Mektuplar

17. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

''
    Her şarkıda seni dinliyorum.
    Herkes neden seni anlatmış ?
    ''

Levent Kaan Gündoğdu | Sahi Sarılmış Mıydık ?

18. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

'' Senin gezegenindeki insanlar.'' dedi Küçük Prens. '' Tek bir bahçeye beş bin gül dikiyorlar ... Ama yine de aradıklarını bulamıyorlar...''
    '' Evet, bulamıyorlar'' diye yanıtladım onu.
    '' Halbuki, aradıkları tek bir gülde ya da bir yudum suda olabilir...''
    '' Haklısın.''dedim.
    Bunun üzerine, Küçük Prens şöyle dedi:
    '' Ama gözler gerçeği göremez ki. Yüreğiyle aramalı insan.''

Antonie De Saint-Exupery | Küçük Prens

19. zipper

güzelmiş bu...

''Dibe vurduğunu sanıp, bir dip daha olduğunu keşfedebiliyordu insan...''

Charles Bukowski / Sıradan Delilik Öyküleri

20. bermer

bermer Well-Known Member