Kitaplardan Alıntı Cümleler ..

'Şiirler ve Güzel Sözler' forumunda SeaBoy` tarafından 21 Ağu 2011 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. zipper

zipper quae nocent docent

"Önce başını şöyle bir kaldır.
    Yerden değil! Yere baksaydın görürdün yeryüzüne vurmuş gökyüzünü.
    Zihnini tasallut altına almış evhamlarla boğuştuğun hayalinden kaldır nazarını.
    Sen, hayalindeki vehimlerde değil, ruhunda saklısın.
    Onları, o endişeleri, kuruntuları, acabaları öylece kendi hallerine bırak gitsin.
    Gölgeleri yenemezsin. Gölgelerse seni hiç yenemez."

Mustafa Ulusoy / Denemeler

2. zipper

''Biz neden hayattan kaçıp kitaplara sığınırız?

Dünya sahtekarlarla doludur azizim;insanlar samimi değildir,herkes birbirini kırar, incitir.
    Bizim o koca koca kitapları devirmemiz,iki satır samimiyet bulabilmek içindir…''

Ömer Faruk Dönmez / Bir Kitap Bir Balta

3. zipper

''Gitmesin istiyordum. Orada otursun, bakışlarıyla beni dinlendirsin, anlattığım şeylerin onun için çok değerli olduğunu belli etsin istiyordum. Bunu belli etmezse kırılıp döküleceğimi anlasın istiyordum.”

Barış Bıçakçı / Bizim Büyük Çaresizliğimiz

4. zipper

"Belki de insan yalnızca refahtan değil, acıdan da aynı ölçüde hoşlanıyor. Hatta acının mutluluk kadar yararlı olduğu bile düşünülebilir. İnsanın yeri geldiğinde acıyı, tutkuya varan derecede sevdiği bir gerçektir. Bunu anlamak için insanlık tarihine bakmaya gerek yok, yaşamın ne olduğunu bilen bir insansanız kendi kendinize sorun yeter.
    Benim kişisel düşünceme göre, yalnızca refahı sevmenin biraz ayıp yanı bile vardır. İyi mi kötü mü olduğunu bilmem ama bazen bir şeyleri kırıp dökmenin bile kendine özgü bir tadı olabiliyor. Bu açıdan,ben ne yalnız başına refahı, ne de yalnız başına acıyı yeğlerim. Acı, kuşku demektir, yadsıma demektir.
    Bununla birlikte insan gerçek acıyı tatmak istediğinden, çevresinde bir kargaşa yaratmak, yok etmek, dağıtmak hevesinden asla kendisini uzaklaştıramaz. Bizim manevi varlığımızın biricik kaynağı acı değil mi?"

Dostoyevski / Yeraltından Notlar

5. zipper

''Yerde yürüyen hayvanların kavukları, mağaraları, gökte uçan kuşların da yuvaları var ama insan oğlunun başını dinleyebileceği bir yer yok bu dünyada...''

Halil Cibran / Başkaldıran Ruhlar.

6. zipper

"Hayat devam eder. Bazı çiçekler susuzluğa ve unutulmaya dayanır. Hayat her zaman devam eder, bunu herkes bilir.”

Barış Bıçakçı / Bir Süre Yere Paralel Gittikten Sonra

7. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

İnsanlar arasında kurulan ilişkilerden en eşitsiz olanlarından biri, zalim terbiyeciyle dünyayı henüz yeni talim etmeye başlamış ve ruhu örselenmeye hazır insan arasında kurulmuş olanıdır. Bu öylesine bahtsız bir ilişkidir ki; zalim terbiyecinin şiirden uzak, ezgisiz ve alabildiğine kaba gücü, yeniyetmenin bütün hayal perdesini birkaç dokunuşta doğrayıvermiştir. Bu tür terbiye edicilerin mantığı basittir: Kuralları konulmuş ortalama iyi insanı üretmek için, her yeni doğan çocuğu hayatın tornasından geçirmek gerekir. Ruhu ortalamanın üstünde taşkın olanların böylece fazlalıkları alınacak, eksik olanlara ise bir parça çoşku eklenecektir. Ancak terbiye edilenin, bir makine gibi ayar tutturulmaya çalışılan iç dünyası, zamanla bütün kuralların anlam kaybına uğrayacağı, dirençsiz, cansız, ölü bir alana dönüşecektir. Yola getirilmeye çalışılan, yavaş yavaş iflas etmiş içine kapanacak ve o soğuk içinin kapılarını herkese kapatacaktır. O kapıdan şimdi, iyi niyetli munisliğin bile içeriye girmesine müsaade etmeyecektir. Hayata inancını yitirmiş bitik ruhun sahibi, insanlardan uzak tuttuğu kendi içinde, çıkacağı karanlık yolun hazırlığına başlamıştır bile.

Ali Ayçil | Ceviz Sandıklar ve Para Kasaları

8. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

Hatanın soyağacında, dallardan aşağıya sarkmış pek çok yanlış, bugün bize son bir şans veren insanlara ait değil midir ? Yine o soyağacında, son bir şans tanındığı için, başlanıp da bitirilmemiş sürüyle serüven, sayısız hayal, gidilmemiş nice yol ve tutmamış hesapların yüze işlediği eziklik, daha adı konulmadan ölmüş bebekler gibi, içi sızlatıp durmuyorlar mı ?

Ali Ayçil | Ceviz Sandıklar ve Para Kasaları

9. zipper

"Ne zamandır artık hayatın puslu, soğuk bir sonbahara döndüğünü sanıyordum. Seni gördükten sonra birdenbire güneşli bir sabaha uyandım. Şimdi dünyanın neresine gidersem gideyim, hangi mevsimde olursak olalım, seni düşündüğüm zaman (hayır, yanlış söyledim çünkü senin yüzün, gülüşün hep benim yanımda) hep güneşli, ışıltılı bir gün yaşıyorum. Acaba benim için dünyanın ışığını değiştirdiğinin farkında mısın?"

Kürşat Başar / Başucumda Müzik

10. zipper

İsterdim ki o hayatın içinde, ikimizin arasında gizli kalan, hiçbir şey olmasın. Birbirimize, kızacağımız, duymaktan korkacağımız, kişinin belki kendisine bile asla itiraf edemeyeceği şeyleri bile anlatalım. O kadar çıplak kalalım,bütün o yıllarca kurmaya çalıştığımız benliğimizi öylesine unutalım ki artık ayrı insanlar olmaktan çıkalım. Karşımızda sürekli açılan kapılardan hiç korkmadan, sonunun ne olacağını düşünmeden geçip o gizli dehlizlere girelim.

Kürşat BAŞAR / Başucumda Müzik

11. SeaBoy`

SeaBoy` " ۱۹ ٦ط "

Aşk var oluş aynasına bakmaktır. Maskenizi atmadığınız sürece, ayna ne kadar parlak ve berrak olursa olsun yüreğinizi göremezsiniz.

Sinan YAĞMUR | Aşkın Gözyaşları Kimya Hatun

12. zipper

“ İnsanın çocukluğu, derdini söylemekle ona çare bulmanın aynı şey olmadığını anlayınca biter..”

Cesare Pavese / Yaşama Uğraşı

13. zipper

Turgut Uyar /Bitmemiş Şiirler

14. zipper

" Cevap vermediğine göre onun gözünde benim gibi biri yoktu. Eğer onun gözünde yoksam ne kadar yokum diye düşünmeye başladım.Bunun derecesini tayin etmeye çalıştım. Bütünüyle mi yoktum acaba, yoksa kısmi bir yokluk muydu benimki? Dünyada iki kişi kalsak mesela, arar mıydı?
    Aramazsa herhalde kati surette yok sayılırdım onun gözünde.Ü ya da yolda yürürken ben görmeden önce o görse beni, yolunu değiştirir miydi? O zaman yine kati surette yok sayılır mıydım?
    Ya da ikimiz aynı anda göz göze gelsek, yol değiştirmeye imkan olmasa, o zaman selam verir miydi? Selam verse mecburen mi var olurdum acaba?"

''Unutmanın acısı, ayrılığın acısından daha farklı. Ayrılık hüzne yakın, unutmak kasvete. Birini yavaş yavaş unuttuğunun bilincine vardığın anların sıkıntısından bahsediyorum. O kişinin parça parça silinip alakasız hatıraların arasına karışmasından bahsediyorum. Belki de neden bahsettiğimi bilmiyorum; sadece üzlüyorum. Vasıfsız keder...''

Emrah Serbes / Erken Kaybedenler

15. zipper

“Yılbaşının da sence hiçbir hususiyeti yok mudur?” diye sordum.“Hayır” dedi, “senenin diğer günlerinden ne farkı var sanki? Tabiat onu herhangi bir şekilde ayırmış mı? Ömrümüzden bir sene geçtiğini göstermesi bile o kadar mühim değil; çünkü ömrümüzü senelere ayırmak da insanların uydurması… İnsan ömrü doğumdan ölüme uzanan tek bir yoldan ibarettir ve bunun üzerinde yapılan her türlü taksimat sunidir…”

Sabahattin Ali / Kürk Mantolu Madonna

16. zipper

“Benim gerçekten sevdiğim insanlar azdır, beğendiklerim ise büsbütün az. Dünyayı görüp tanıdıkça hoşnutsuzluğum artıyor. İnsanların iç yüzünün nasıl hiç göründüğü gibi çıkmadığını; iyi ya da akıllı gibi görünenlere bile nasıl hiç güven olmadığını her gün daha açıkça anlıyorum…”

Jane Austen / Aşk ve Gurur

17. zipper

''İnsan gençken ve bilmezken her şeyi gönül yarası sanıyor..''

Louis-Ferdinand Cêline / Gecenin Sonuna Yolculuk

18. zipper

Hüzünlü ruhlar benzer biriyle karşılaştığında huzur bulur. Bir yabancının yabancı bir diyarda başka bir yabancıyı gördüğünde sevinçle el çırpması gibi, şefkatle birleşirler. Hüzün ortamında birleşen yürekler mutluluğun zaferiyle ayrılmayacaktır. Gözyaşlarıyla yıkanan sevgi sonsuza kadar saf ve güzel kalacaktır.

Halil Cibran / Kırık Kanatlar

19. zipper

"Bu dünyada olduğun için teşekkürler."

Franz KAFKA / Milena'ya Mektuplar

20. zipper

"Bir nesil, bilginin cezalandırıldığı ve cehaletin saadet olduğunu öğrenerek yetişiyor. Bir sonraki nesil cahil olduklarını bile bilmeyecek,çünkü bilginin ne olduğunu bilmeyecekler."

Ursula K. Le Guin / Sesler

Bu Sayfayı Paylaş