malzemeler: 500 gr. brüksel lahanası 45 gr. tereyağ ( 2 yemek kaşığı kadar) Yarım su bardağı süt 1/4 su bardağı krema 1/4 su bardağı sebze suyu /su 1 adet limon suyu Tuz, karabiber hazırlanışı: * Dilerseniz et yemeklerinin yanında garnitür olarak dilerseniz tek başına tüketebileceğiniz bu tarifin uygulama kısmıysa soyle.. * Bruksel lahanalarını temizleyip ortadan ikiye keselim. Tereyağla birlikte bir tavaya alarak 2-3 dakika gibi kesik tarafları hafif kahverengileşene kadar soteleyelim. * Tavanın içine süt, krema ve sebze suyunu (sebze suyu yoksa sadece suyu) ilave edip ocağın altını kısalım. Kapağı kapalı olarak 10 dakika sıvı karışımı çekene ve biraz yumuşayana kadar pişirelim. * Lahanaları bir kevgir yardımıyla servis edeceğimiz tabağa alalım. * Tavadaki sosun içine limon suyunu ekleyip 2-3 dakika kadar daha hafif koyulaşana kadar pişirelim. Ardından karabiber tuz ayarlamasıda yapıp sosumuzu ocaktan indirelim. ( ekşi tadını sevmeyenler için limon ölçüsü yarım limon olarakta kullanılabilir ) * Sosumuzu lahanaların üzerine gezdirip sıcak sıcak servise sunalım. Alıntıdır