Kremalı Brüksel Lahanası

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 12 Kas 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    malzemeler:

    500 gr. brüksel lahanası
    45 gr. tereyağ ( 2 yemek kaşığı kadar)
    Yarım su bardağı süt
    1/4 su bardağı krema
    1/4 su bardağı sebze suyu /su
    1 adet limon suyu
    Tuz, karabiber

    hazırlanışı:


    * Dilerseniz et yemeklerinin yanında garnitür olarak dilerseniz tek başına tüketebileceğiniz bu tarifin uygulama kısmıysa soyle..

    * Bruksel lahanalarını temizleyip ortadan ikiye keselim. Tereyağla birlikte bir tavaya alarak 2-3 dakika gibi kesik tarafları hafif kahverengileşene kadar soteleyelim.

    * Tavanın içine süt, krema ve sebze suyunu (sebze suyu yoksa sadece suyu) ilave edip ocağın altını kısalım. Kapağı kapalı olarak 10 dakika sıvı karışımı çekene ve biraz yumuşayana kadar pişirelim.

    * Lahanaları bir kevgir yardımıyla servis edeceğimiz tabağa alalım.

    * Tavadaki sosun içine limon suyunu ekleyip 2-3 dakika kadar daha hafif koyulaşana kadar pişirelim. Ardından karabiber tuz ayarlamasıda yapıp sosumuzu ocaktan indirelim. ( ekşi tadını sevmeyenler için limon ölçüsü yarım limon olarakta kullanılabilir )

    * Sosumuzu lahanaların üzerine gezdirip sıcak sıcak servise sunalım.

    Alıntıdır​
     

Bu Sayfayı Paylaş