Kuflu Kafe

'Serbest Kürsü' forumunda ...... tarafından 8 Ağu 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. Pl1

Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

günaydın küflüm....

Nurtanem, dün akşam 22:00 cebime mesaj geldi ne bil bakalım :zuhaha::zuhaha: bir kursa müracaat etmiştim o başlıyormuş bugün, onun haberi ve pazartesi çarşamba günleri 17:00 - 20:00 arasında hadi hayırlısı orayada gideceğim :füü:

2. bermer

bermer Well-Known Member

Günaydın Küflü,

İki çocukla her gün 15.00'e kadar kurs bana ters, her ne kadar Nurtanesi senin çocuklar okullu olsalarda evin yemeği, işi, çamaşırı bir de kurstan verilecek olan yapılacak-edilecekler derken rahatlayayım derken strese girer insan...

Ama merak da var, eğer aylık kayıt ücreti çok yüksek değilse yani yakabileceksen eğer vazgeçersen, bir dene gör 3-5 ders yapılanları/yapılacakları, kendini bir yokla, kararını ona göre ver, bence iş senin kursta yapılanı öğrenip öğrenemeyeceğin değil suçluluk duymadan ve de aşırı zorlanmadan bu aktiviteye zaman ayırıp ayıramayacağındır.

ve Nurtanesi ne karar verirsen ver hakkında hayırlısı olsun... :)

Güzel bir hafta olsun herkese.. :D

3. Pl1

istenirse herşeye vakit ayrılır Bermerim, çalışıyor olsaydın yine o işleri yapmayacak mıydın?

4. çitlenbikk

çitlenbikk Well-Known Member

Tünaydın küflüm, pelem maşallah yeni kursun kolay gelsin

5. Pl1

teşekkür ederim. şu an kurstayım :)

6. meleksi

meleksi Well-Known Member

İyi aksamlar kufluler..guzel dualariniz icin te sekkurler.. kuzum sarilik oldu.. ins. Gecer.. dua edin

7. Pl1

geçmiş olsun kuzuma ama geçer dert etmeyin canım her bebekte olur :)

8. zipper

zipper quae nocent docent

2,600 kg doğan oğlum 3 gün fototerapi tedavisi görmüştü,anne için üzüntü verici olsa da geçecek inş. Meleksi,sıkılma ,üzülme bol bol süt vermeye devam et,moral çok önemli biliyosun,geçmiş olsun Allah şifa versin canım...İyi akşamlar Küflüm :)

9. bermer

bermer Well-Known Member

Pl1'im, istemek işin özü dediğin gibi... ve çalışıyor olsaydım büyük olasılıkla çocuk olmayacaktı, benim stresli yapım buna uygun değil... Bunlar 3 ve 4 numara... ;) yaaani... :D

Meleksi, geçmiş olsun, sarılık yenidoğanlarda normaldir, üzülme, Zipper'in dediği gibi sıkça emzir ve sütünü az çok diye de düşünme, (yeni annelerin sürekli endişesi, doydu doymadıdır ya) bebekler kahve fincanının yarısı kadar sütle doyarlar.

Hıım.. şöyle düşün, göğüsler bu dönemde hiç olmadığı kadar sık hava almaya çıkacaklar o kadar, meme ucu çatlamasına karşı da özel eczanelerde satılan yağsız krem var,emzirsen bile zararı olmaz.

Ece Sultan iyi olacak, elden ele gezip ailede sevinçle hoplatılacak... :D :D

Eğer gerekirse ve Doktorun ihtiyaç duyarsa söyler, Sarılığın yoğun olduğu hallerde, özel bir ışıkla tedavisi var mor ışık altında bebekler yatıyor, günlük bir kaç saat altında yatıyor bebek, bizim dayı çocuğuna özel yaptırdık yatağına, 6 sene önce 500 TL'ye... Dediğim gibi biraz sıkıntı yapar ama geçer sarılık...

10. ela86

ela86 Well-Known Member

iyi akşamlar küflüm

plm yeni kursun hayırlı olsun canım çalışkan cansın sen
    meleksi geçmiş olsun canım sarılık geçiyor ama anneler için üzüntü verici bir durum malesef artık her bebekte oluyor ama çabucak geçer inş

11. zipper

İyi geceler,güzel düşler olsun hepinize...:bye:

12. ela86

ela86 Well-Known Member

iyi uykular tatlı düşler

13. alkane

alkane Well-Known Member

İyi geceler...

14. çitlenbikk

çitlenbikk Well-Known Member

günaydın

15. bermer

bermer Well-Known Member

Günaydın Küflü...

16. gülüm

gülüm Member

günaydın küflüm...

PI1, güzel haber için teşekkürler, okurken nasıl ya, ne kaçırdım oldum önce :zuhaha:

meleksi'ye çok geçmiş olsun, hayırlı olsun, allah analı-babalı büyütmeyi nasip etsin, hoşgeldin Ece bebek :) evet PI1,zipper,bermer'in dediği gibi, sarılık hemen her bebekte oluyor, çok telaşlanma...benim ikinci kuzumda sınır değerine çok yakın bir değerde saralık çıkmıştı, doktor da aynısını söyledi, emzirmeye devam ettim...bir de odayı ısıtıp (üşütmemesi için) bebeği soyup 5 dakika güneşli pencere önünde güneş banyosu yaptırmamızı söylemişti...çevire çevire güneşlendirirdim, vücuduna bebeyağı sürüp masaj yapardım, gazı da çıkardı...hey gidi günler...bugün ana sınıfında, ödevi için sunum yapacak kuzum; "postacı ne iş yapar?"...resimli slayt hazırladık, postacı şarkısını ezberledi...:)
    inşallah sen de göreceksin bu günleri meleksi :)

nurtanesi, canım kursa kayıt yaptırdın mı bilmiyorum ama, haftanın 5 günü 9'dan 3'e uzun bir zaman, ama ben geçmişte yapmıştım, elişi-hobi kursu değildi, iş kursuydu ama evin düzeni 2 haftada oturmuştu, çok istekliysen içinde kalacaksa gitmelisin bence...arkadaşlarınla geçireceğin bu zaman dilimi sana çok kıymetli gelecek, kurs bitince özleyeceksin...zaten günler uzuyor artık, çok sıkıntı olmaz bence...

bermer, korsancılık oyununda iyi şanslar dilerim canım, korsan olmuş hallerinin fotoğrafı yok mu...bir de aklıma geldi, göz bantlarını kuzucukların kendileri boyayabilirler, üzerlerine renkli pullar yapıştırabilirsiniz, bunu yaparken de gözlerini kapatmaya devam edebilirsiniz....tedavi süresi ne kadar, merak ettim, kaç ay sürecek?

veee çitim, isyanın ilişti gözüme:füü: buralara gelemedim kaç gündür...büyük kuzum 14 buçuk yaşında genç bir kız, ergen, arada ergen çarpması yaşıyorum :zuhaha: o ayrı başlı başına ünite konusu:D
    asıl sorun şiddetli karın sancısıyla acillere taşındık 2 gün...apandisit sandılar önce, sonra yumurtalıklarında kist olduğu ortaya çıktı...2 ayrı doktora gittik...aşırı demir eksikliği de varmış, tansiyonu da sık düşüyor...demir hapları almaya başladı...bir de bu sene 8. sınıf olduğu için sınava hazırlanıyor, dersane-okul-kurs çarkının dişleri arasında ergenim...hal böyleyken ilgim ondaydı...sınavdan sonra ilaç tedavisine başlayacağız 3 aylık...

işte kahve molası dedim, yine abartmışım...:p

hepinize sevgiler, güzel bir gün diliyorum...
    bu aralar kulağımdaki şarkıyı paylaşayım,
    özellikle "iroke, iroke, iroke, iroke" bölümünü çok seviyorum...:D

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=E-iBcWoFijQ&list=RDE-iBcWoFijQ"]https://www.youtube.com/watch?v=E-iBcWoFijQ&list=RDE-iBcWoFijQ[/ame]

bu arada videoyu neden doğrudan görünecek şekilde ekleyemiyorum?

17. alkane

alkane Well-Known Member

Günaydın :)

18. alkane

alkane Well-Known Member

19. zipper

Çok sık başıma geldiği için ben cevaplayayim, şarkı eklerken https yazan yerdeki s harfini silersen sorun kalmaz:)

20. gülüm

gülüm Member

zipper'im benim yaaa :saygilar: :gül:

Bu Sayfayı Paylaş