Kuflu Kafe

'Serbest Kürsü' forumunda ...... tarafından 8 Ağu 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. meleksi

meleksi Well-Known Member

Evet ben yine geldim.sergeiyle iyi bir carpisma yasadik..galip tabiiki de bennnn.. Bebege baksin demiyrum zaten.ama bir cop at cumlesi 70 sefer soylenir mi??¿_?_?? Benim kizdigim o. Zaten daralmisim..neyse kufluler bizim maceralar devam eder.. Optum..:Lv::Lv::Lv:

2. nur tanesi

nur tanesi New Member

İyi akşamlar...

3. çitlenbikk

çitlenbikk Well-Known Member

İyi akşamlar küflüm,

4. Pl1

Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

iyi akşamlar küflüm...

5. alkane

alkane Well-Known Member

İyi akşamlar küflüm :)

6. zipper

zipper quae nocent docent

Ahh meleksiii o 70 ler 100 de olabilir sıkma canını ;)

iyi geceler Küflüm :bye:

7. bermer

bermer Well-Known Member

Olacak o kadar Meleksi, Sergei'nin kafası bir dünya şimdi, erkekler kadınla kadar hızlı adapte olamazlar, bebekti çocuktu olayına...

Bakınız Kapak... :D 4 sene oldu her şeyi dikte etmek zorunda kalıyorum, üstüne eline kağıt veriyorum unutupta soruyor bile... :D :D Çöpü de kapının önüne yığ, dışarı çıkmak için mecbur atacak... :D :D

8. ela86

ela86 Well-Known Member

iyi geceler küflüm

meleksi arada sorumluluk hatırlatmak lazım seni destekliyoruz burada ;)
    gülüm kızınla konuşmanızı okudum çok tatlı kıyamadım ona ama malesef tüketici toplum olduk olmaya devam ediyoruz :)

9. curium

curium Primus inter pares

meleksim, annelik doğuştan gelen bir içgüdü ancak babalık öğretilmesi gereken bir dürtü. takma kafana alışır zamanla, bir arkadaşım da yeni baba oldu. (daha gidip bebeği göremedim bir de halası olcam, bnm erkek kardeşim olmadığından bebekleri halası olmak hoşuma gidiyo hele biri varki :mjk:) görmeniz lazım kızlar çocuk kucağında emanet duruyo :zuhaha: bebek tombiş tombiş baba çöp gibi öldüm gülmekten. bi de uyumuyomuş napcam ben bu kızla delirti beni iki ayda dedi telefonda. :D son taktikleri arabada gezdiriyorlarmış saatlerce ama araba durunca uyanıyormuş hemen. bende zulu dansı yapıyorum ohh olsun ona. lisansta okurken sabah derse gitmek için camına binlerce taş atmak gerekiyodu. :zuhaha: :zuhaha:

gülüm senin kıza bayıldım tam benlikmiş. çocukluğunu masal niyetine kaptan kirkün maceralarını dinleyen bir kız olarak ben babamdan doğum günümde bana uzay gemisi almasını istemiştim. almadığı içinde 1 hafta eziyet etmiştim adamcağıza :zuhaha: :zuhaha: :zuhaha:

10. zipper

Senin ilerde nolacağın küçüklüğünden belliymiş ya Curium :füü:, vah babana diyorum, adamcağız ben nerde hata yaptım diye bi durup düşünmüştür eminim :p :D azcık normal ol be güzelim :mjk:

Günaydın küflüm, hayırlı cumalar :)

11. nur tanesi

nur tanesi New Member

Günaydın küflüm, hayırlı cumalar...

12. bermer

bermer Well-Known Member

Günaydın Küflü, :)

Curium park yatakların kenarına montelenen müzikli, ışıklı, zırlamalı bir oyuncak var, çocuğa keyif versin diye genelde hayvan figürlü olur. Onun zırlarken yatağı da titreştirir sanki arabadaymış gibi, gürültücüdür ama hayat kurtarır. Yatağın yanında vermiştiler, akşam 18.00 de takardım sabaha kadar zırlayarak titreştirirdi, aay bir kere bozuldu da ağlayarak adam yalvardım ne olur bunu tamir edin kaç paraysa yenisini verin, uyumuyor mahvolurum diye... Adamcağız acımıştı da kurcalayıp tamir etmişti... Ay bak Allah o adamdan razı olsun, ömrü uzun sağlıklı olsun neredeyse... :D

Bir de kolik müziklerini, saç kurutma makinesini, elektrik süpürgesini deneyerek aralıklı açık bıraksınlar, çocuk anne karnında sesleri su altından algılıyor ya bunlar ona annenin rahmindeymiş gibi güven aşılar. Titreşim de annenin karnındayken hareketlerini çağrıştırıyor...

Uyumama sebebi gaz sancısı da olabilir karnına ısıtılmış sıcak havlu koyup masaj yapsınlar, gazason diye eczanede satılan bir yağ var, aah ufak oyunlarla bacak hareketleri de bisiklet çevirme falan da işe yarar...

Meleksi, bebeğin yanında kendin kötü, çaresiz hissettiğinde ya da öfkelendiğinde şarkı söyle, hem ona hem sana iyi gelir, kucağımda hafifçe sallayarak mini mini kuş'u yüz kere söylediğimi bilirim, bir süre sonra sesle ve aynı sözleri tekrarlayarak öfkeni yenip huzurunu sağlıyorsun...

Çok ama çok öfkelendiğinde bebeğini güvenli bırak odadan çık, bırak ağlasın, her ağlamasına yetişmek zorunda değilsin. Senin sakin olman hem onun için daha güvenli ve huzurlu olur. İnan 3-5 dk sonra kendini daha iyi hissedersin, daha kolay müdahale edersin...

Ve canım bebeğine, kocana kızman da normal, hepimiz yaşadık...

Son söz evdeki işleri dert etme, uyurken bebeğin uyu, o uyurken iş yapmaya kalkma, senin dinlenmen daha önemli... Gücünü koru, bırak bulaşıklar hemen yıkanmasın, süpürge kalsın, evde yeni misafir var, ikiyken üç olmak kolay değil...

13. Pl1

günaydın küflüm.....

hayırlı cumalar

14. alkane

alkane Well-Known Member

Günaydın ahali:) hayırlı cumalar...

15. sibel-

sibel- Member

Hepinizin cuması mübarek olsun kızlar.
    Bermer,canım tavsiyelerinden faydalanacak herkes adına sana kocaman teşekkür ediyorum.Çocuk büyütürken yaşanan en büyük sıkıntılara çare hazine değerinde tavsiyeler bunlar.Bende tecrubelerimden biliyorum,bu çareleri öğrenip ve azimle devam edip sonuç alana kadar epey zor bir dönem geçirmiştim.En kötüsü o dönemde her şey artık böyle devam edecekmiş gibi gelmesi idi,ama cidden çok çabuk geçmiş o dönem diye düşünüyorum şimdi.Bu sıkıntıları yaşayan tüm annelere benimde nacizane tavsiyem,yeni girilen bu dönemin geçici olduğunu,şartların bir şekilde kendi istekleri doğrultusunda şekillenip 2 kişilikken 3 kişilik bir yaşam biçimine,ne kadar kolay dönüştüğünü görecekler.

16. zipper

17. zipper

Çok sessizleşmiş burası,cumanın rahatlığı vurmuş sanırım,Hayırlı akşamlar Küflüm :)

18. Pl1

iyi akşamlar küflüm....

Zipperim kitapta ekledim ama gelen giden yok facebook kapansın duasına çıkacam galiba yakında:zuhaha::zuhaha:

19. zipper

Ben nete giremedim doğru dürüst abla girer bakarım bir ara ,eline sağlık şimdiden :mjk:

20. Pl1

radyo var şu anda dinlemek isteyenlere....

Bu Sayfayı Paylaş