Kuflu Kafe

'Serbest Kürsü' forumunda ...... tarafından 8 Ağu 2009 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. eun sung

eun sung Well-Known Member

İşte ben onun için ikinciden korkuyorum biri zor hakediyorum çalışırken iki çocuk kabusum olur herhalde (onlarsız olmuyor ama işte ne yapayım )...Kızım şu aralar köye dedesinin yanına gitmek istiyor bir düşünüyorum göndereyim biraz dinlenirim sonrada onun sesi evde olmadan ne yaparım diyorum :eek:ff::eek:ff:Kararsızım onun için iyi olur aslında ama ben özlerim yaaaaaaaaaa....

En büyük planım benimde uyum ak uykuya doymak öyle birgün olacak mı acep bermer :zuhaha::zuhaha::zuhaha:

2. eun sung

Bu da benden sizlere gelsin ...İki Resmede lütfen ...Hocam sağolsun öğrettide eksiksiz paylaşmayı öğrendim paylaşabilmenin güzelliğini başka bir tat ...:Lv::gül::Frnds:

3. bermer

bermer Well-Known Member

benim gibi yap, kaza kurşunu de ikincisine, öylesini daha çabuk kabul ediyor bünye :zuhaha::zuhaha::zuhaha:
    aahhh, akşamları saat 20.00 dan sonra aşağıya iniyor dedesine, 21.30-22.00 ye kadar kalıyor büyük azıcık kafayı dinliyorum ama Pazar günü Keşan'a gittiler sabahtan alalım dediler, kıyamadım veremedim yanlarına..:Lv:
    Dün akşam da kreşe verelim dediler, büyük kızım çok sosyal çocuk, hiç yabancılığı yok, tam bir çingene palamudu, ama kardeşi küçük olunca benim yüzümden, dışarı çıkıp diğer çocuklarla oynayıp kaynaşamıyor, camın önünde yoldan geçen her beyaz saçlı dede, başı örtülü kadın anneanne, biraz yaşça büyük çocuklar aba(abla).. Bağıra bağıra sesleniyor istisnasız....Daha eşimle konuşmadık, kararsız kaldım zaten hayat yolunda yeterince dışarıda kalacak daha başından onu bu kadar küçükken(30 aylık şu anda) öğretmeli mi? 5 yaşında mecburen anaokuluna gidecek zaten... Ne yapmalıyım???
    Giderse kesin faydası olacak, ya 9'dan 15.00 yada 12.00 ye kadar kalacak, dayımızın çocuğu gitti ve çok sosyalleşti, sayı sayıyor, renkleri tanıyor ve düzgün konuşuyor. Biz 5'e kadar sayıyoruz, renkleri de tanıyoruz, her şeyi anlıyor, anlatıyor, isteklerini dile getiriyor, tam anlamıyla konuşmuyor, henüz cümle kuramıyor, yeme alışkanlığı da çok yok...

Öff biraz daha mı beklesem bir yandan iş yaparken bunları düşünüp duruyorum...

uyku.. uyku... bütün istediğim buydu.. aammaa bütün yorgunluğa, uykusuzluğa rağmen çocukların sesini duyup da nasıl kalkabiliyoruz, inanılmaz annelik böyle bir şey....

4. eun sung

Yani iki buçuk yaşında kızın yaşı biraz küçük ama şimdi sadece oyun grubuna yazdırabilirsin çocuk için çok faydalı olur bence tam zaman lı okulada üçü bitirdikten sonrwa gönder orada öğrendikleriyle senin öğrettiklerin arasında dağlar kadar fark var ...Kişilikleri gelişiyor ..Benim kızım çok sosyal bir çocuktu hiç sakınması falan yoktu çok rahat konuşmaya başlamıştı ve çok erken ama kreşte ona şu beş ayda satranç oynamasını dualar okumasını ingilizce rusça kelimeler çeşitli dans gösterileri ebru sanatı ....Yüzme ata binme buz pateni türlü çeşit sporu öğrettiler sen hayatta bunların hepsini öğretemezsin yanında diksiyon dersleri bile veriyorlar (zaten güzel konuşuyordu )ama artık öyle güzel telafuz ediyorki ben ondan birşeyler öğreniyorum ...Tavsiyem şimdilik oyun grubuna gönder üçü dolduruncada tam zamanlı gönder ...Naçizane fikirlerim bunlar burda benden daha deneyimli anneler var onlar da fikir verir kesin ...:Lv::Lv::Lv:

5. bermer

bermer Well-Known Member

Cidden... ben gidip bakayıp prrogramlarında ne varmış?

Yüzme, ata binme, buz pateni, rusça hayal buralarda öyle şeyler olmaz, Buradaki en büyük havuz fiskiyeli süs havuzu, balığı bile yok. :zuhaha:Nerede olacak yüzme havuzu, isterdim ama...Edirne'de spor klubünün var..
    Antalya'da çok güzel anaokulları vardı, bir çoğuna gitmiştim. Bir ürün grubum için anaokulu ve kreşlerde tiyatro ve resim çalışması yapmıştık. Verdiğin örnekler onlarla örtüşüyor...O civarlarda mı oturuyorsunuz?
    Bu hafta bir ziyaret edelim bakalım, nasıl bir yermiş, çok tavsiye edilen bir kreş ve öğretmen var...Düşünelim...

6. çitlenbikk

çitlenbikk Well-Known Member

hoşgeldin finallerini atlatmışsın hayırlısıyla mezun olduğunada tanık ıluruz inşaallah. başarılar diliyorum

sevgili bermer çocuklu ev hanımı olmak ne kadar zor değilmi bir çok kişi ise
    büyükanneler ben çocuk bakamam dediği zaman da insanlar darılıyor, çocuklarını büyütmüş belli bir yaşa gelmiş insanlar zaten ruhen ve bedenen
    yorgun oluyorlar. birde hastalıklar çıkıyor. çocuk büyütmek çok zor bana göre
    çocukların hızınada yetişilmiyor allah hepinizin çocuklarına sağlıklı ömür versin onlarsızda olmuyor evin neşesi onlar.

7. çitlenbikk

Amanın canım boydaşım o senin temiz kalbini görmüş seni kullanmaya çalışıyor böylelerine baştan haddini bildireceksin ki senden korksun ...Benim arkadaşım yeni evine taşınırken ustaların bulduğu bir temizlikçi gelmişti kadın iki gün çalışıp üç günlük para istemişti ve hiç bir yer temizlemeden ...Onun için arkadaşımla karar aldık ayrıntılı temizlik zamanlarında birbirimize yardım ediyoruz hafta sonu onun sayesinde bir sürü iş yaptım ne derler bilirsiniz bir elin ne si var iki elin sesi var...Oda benim gibi titiz olunca iş yavaş geçiyor biraz ama en azından tek yaparken yorulduğun gibi olmuyor benden tavsiye ...Arkadaş yardımlaşması daha iyi bence ...[/QUOTE]

sevgili eunsung güzel bir çözüm bulmuşsun ne diyelim kıskananlar çatlasın allah böyle dostlar herkese nasip etsin.
    benimde dediğin gibi can dostum inci arkadaşım vardı
    bir elimizde sandviç pazar alışverişi yapar
    yemek paydoslarında birgün elbise kalıbı çıkarır
    bir gün teyeller, hafta sonlarıda dikerdik,evi boyama işini bile ortaklaşa yaptığımızı bilirim bir elin nesi var iki elin sesi var hesabı çok güzel geçinirdik eşi vefat edince memleketi olan trabzona döndü. burdaki arkadaşlarımda hep uzak semtlerde oturuyorlar.bekar olduğum için yetiyorum işlere,kalabalık aile olmadığımızdan da çok giden gelen yok inceleyecek.eleştirecek

8. eun sung

Ben istanbulda oturuyorum canım şans eseri bulduğum anaokulu çok iyi çıktı şükür...Benim çocuğu oraya yazdırmam içerik falan değil gittim müdürüyle ve çalışanlarıyla tanıştım ortamda felaket bir huzur vardı kendimi çok rahat hissettim kızımı yazdırdım sonu da çok iyi oldu ...:Lv:

9. bermer

bermer Well-Known Member

3 saatte temizlediğim evi, 3 günde temizleyemez haldeyim :zuhaha::zuhaha:

ne yalan söyleyeyim kimseye kolay kolay emanet edemem, etmedim de çok zorunlu haller dışında.. Ben yoruluyorum onların canı çıkar. Bir de kolay güvenip bırakamıyorum.
    Biz de anneanne, babaanne ve bir hala var. Bunların içinde en güvenilmezi kendi annem, tamamen uçuk akıllı, çocuk kucağında uyuklar, apartmanda dairenin kapısını, balkonun kapısını açık bırakır gider. Çocuk arkasından gidecek düşecek aklına gelmez...En tehlikelisi :Lv::zuhaha: eh onu da yormuyorum kolay değil altı çocuk büyütmüş, şu saatten sonra enerjisi ancak kendini idame ettirir. Kızları çok sever o ayrı...
    Babaanne, hala, dede, çocukları bırak git bir hafta gelme, bıraktığından daha iyi bulursun ( zooor bırakırım ya, lafın gelişi...):zuhaha: ama kendim bile yaş olarak geç çocuk sahibi olmuş biri olarak zorlanırken benden büyükleri kasmanın alemi yok, ihtiyaç halinde başvurulacaklar, iyi ki de varlar :Lv::Lv:

Maşallah diyorum.. İstanbul'da bir Bahçelievler'de bir anaokulu müdiresi gözümün önünde küçücük bir çocuğa tokat attığından beri okul konusunda soru işaretlerim oldu, bi de küçücük çocuklar anne diye sarılıyorlardı ziyaretlerimizde, kuzucukları öyle gördüğümü hatırlayınca kendi kuzuma sarılıp
    hiç bırakmayasım var..
    O huzuru Işık Üniversitesinin anaokulunda, Ataköy'de ki bir okulda ve Doğa kolejinde hissetmiştim ben de, burada daha basit olacak artık...

veee 15.30 da pes ettim.... temizlik benim neyime, mis gibi pis pis oturacağım işte:saygilar:
    büyüğü uyuturken küçüğünü bir kova suyu devirmiş bulmanın hazzı... olabilemez...

Not: ben küçük, annem kahve almaya gitti, ilk fırsatta siz teyzelere beni şikayet ediyor biliyorum ama anlayın halimden o kova kırmızı kırmızı gözüme batıyordu, kadın(annem olacak hanım) kaç kez savuşturdu ablamı bile mum gibi tuttu koltukta.. Uyudum uyandım baktım hala iş yapıyor, acıdım azcık ucundan tutayım dedim, ne de olsa enerjimi yenilemiştim, ablamla anlaştık o annemi başka odada oyaladı ben kovayı yakaladım biraz fazla tutmuşum, azıcık göl oldu, olsun koltukları da hallettim, akşam yatırdıktan sonra silerim deyip duruyordu ben iş kalmasın dedim, yazık çok yoruluyor kadıncık...Hayır beni görünce neden çığlık attı anlamadım, biraz korktum bile bi de beni tekrar yıkadı, zaten kakada çişte, terde hep suyun altındayım tekrar neden yıkandım anlamadım, hem aşağıdaki ev babaannemlerin ne olmuş su giderse saten boya tekrar yapılır, hem benim yaptığımı söylerlerse kızmazlar ki... Silerken neden o kadar çok söylendi anlamadım ne güzel misss gibi de kokmuştu.. Neyse bu kadın beni bilgisayarında yakalarsa çıldırır, babama kızdığı gibi sinir yapmasın, ben kaçtım teyzeler...

10. anonim

anonim E-kitap Müdavim

Iyi geceler....

11. alkane

alkane Well-Known Member

hayırlı sahurlar küflüm... çok uykum var çooooook....

12. ela86

ela86 Well-Known Member

iyi sahurlar küflüm

13. bukito

bukito Well-Known Member

günaydın küflü kabilesi,
    dün bir film izledim ve şimdiye kadar nasıl gözden kaçırmışım kendime hayret ettim...2008 yapımı 'avustralya'. baş rollerde de nicole kidman ve wolverine'im hugh jackman var. izlemeyen kalmasın ;) malum bd'lerin dörtte biri de avustralyada geçer :)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=mfI4hK9I2k0&feature=related]Australia Trailer HD - YouTube[/ame]

14. Emma

Emma New Member

Günaydın,

15. eun sung

Günaydınlar küflü ailem ...Çok uykum var ama bir türlü iftardan sonrada erken uyuyamıyorum:eek:ff::eek:ff::eek:ff:

16. çitlenbikk

Günaydınlar küflüm

17. alkane

alkane Well-Known Member

Günaydınlar küflü ahalisi:kz:çok uykum varrrrr...

18. Pl1

Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

tünaydınlar :)

19. alkane

alkane Well-Known Member

Hey millet nelelerdesiniz?? kimsecikler yok yine:eek:ff:

20. çitlenbikk

iyi akşamlar küflüm bugün çok meşguldüm hala öyleyim.kaçtım

Bu Sayfayı Paylaş