Malzemeleri: 5 bardak süt 7 yemek kaşığı irmik 10 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi 25 gr margarin Portakal sosu için: 1 su bardağı portakal suyu 1 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı şeker (istenirse) Yarım çay kaşığı margarin ( parlak olması için) Margarin ve vanilya hariç kalan malzemeler tencereye konur ve kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte birkaç dakika daha kaynatılır göz öz olup kıvam alınca ocaktan alınır. Suyla ıslatılmış kaselere pay edilir. sos için küçük bir tencereye portakal suyu konur. Bir kase içinde portakal suyu ile açılmış nişasta ve şeker de portakal suyuna eklenir ve ocağa alınır. Kaynayana kadar karıştırarak pişirilir. Pişen sos tatlıların üzerine pay edilir dilenen şekilde süslenir ve soğuyunca servis edilir. Alıntıdır.