Portakal Soslu Sütlü İrmik Tatlısı

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 27 Eyl 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeleri:

    • 5 bardak süt
    • 7 yemek kaşığı irmik
    • 10 yemek kaşığı şeker
    • 1 paket vanilya
    • 1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
    • 25 gr margarin

    Portakal sosu için:

    • 1 su bardağı portakal suyu
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • 1 yemek kaşığı şeker (istenirse)
    • Yarım çay kaşığı margarin ( parlak olması için)

    • Margarin ve vanilya hariç kalan malzemeler tencereye konur ve kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
    • Kaynadıktan sonra kısık ateşte birkaç dakika daha kaynatılır göz öz olup kıvam alınca ocaktan alınır.
    • Suyla ıslatılmış kaselere pay edilir.
    • sos için küçük bir tencereye portakal suyu konur. Bir kase içinde portakal suyu ile açılmış nişasta ve şeker de portakal suyuna eklenir ve ocağa alınır. Kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.
    • Pişen sos tatlıların üzerine pay edilir dilenen şekilde süslenir ve soğuyunca servis edilir.

    Alıntıdır.​
     

Bu Sayfayı Paylaş