1. Yazarken kağıtları karıştırdım sayfaları değil. Bir bak cinsinden en iyi sen anlarsın. Taşları, tahtaları, boyaları bilen kağıtları da bilir. Cinsinden en iyi sen anlarsın. Seni seviyorum. Seni Seviyorumu hiç bu kadar özlememiştim. Seni Seviyorumdan bazan sıkılmıştım bile. Seni Seviyorumun harfleriyle, heceleriyle iki sözcüğüyle can buldu canlandı, ruh kazandı. Seni Seviyorumun gerçek olduğunu gördüm. Seni Seviyorum, uykumun kaçması bozulması dengemin. Saat kaç? Bilmem. Seni Seviyorum. Seni seviyorum. Gelecek yılı özleyen son kuşlar kadar. Seni Seviyorum dediğin sesin kadar. Seni Seviyorumun ilk mimarı sensin. Ne kadar abarttım değil mi? Sen öyle san. Bir bak sesine, kendine, varlığına. Seni seviyorum yerine çay içmeye gidiyorum desen aynı şey. İstersen başka birşey söyle. Tahammül edemezsin de. Sana tahammül edemeyeceğimi düşünüyorsan tahammülü düşünüyorsan işte o zaman, tam o zaman çok seviyorum seni tahammülün sabrı kadar çok Hiç ama hiç sevmediğim bir şeyi sevdirdin. Yüzeysel, biçimsel olanı derinleştirdin. İçini doldurdun, anlam kazandırdın. Yanılttın beni. Bilmezdim, bilemezdim ne olduğunu bilmeden gidecektim. Niteliğini ve niceliğini kafama kaktın. Sen, adım gibi eminim eksiksiz, kusursuz Seni seviyorum dedin. Gafil avlanmıyorum artık Seni seviyorumdediğin zaman. Umudum, bir çingil üzümüm senin işin zor bu dünyada. Yüzünü denize, dağlara kayalara, taşlara, hayvanlara dön Seni seviyorum. Ne tohum gördüm, ne de fidan bildim. Ha desen topraklığımdan vazgeçecektim. Neredesin? Nereye saklandın? Doğrudürüst saklan da görebileyim seni. Sakla gölgeni de. Nasıl işliyorsun, görmediğim bilmediğim gergefini iliklerime, nasıl. Dudaklarında benli bir tat ben, sadece bakıyorum kırlangıç kanatları soyuyor seni: Kokusunu da soluğunu da duyuyorum çıplaklığının burnumun yerinde olmak istiyorum. Seni seviyorum. Yarın denize, balığa çıkacağım sen işlerini yaparken bir not bulacaksın masanın üstünde. Önceden söyleyeyim de şaşırma. Bu bir ilan-ı aşktır. Böyle şeyler bir defa olur deme sayısı bilinmez ama yeri ve zamanı gelince olur. Ne yazıyor notta? Sen ömrümüzsün bizim. Benimki bir gün biter. İmza, Süreyya. Benimki hiç bitmez. İmza, Deniz. Gözün daldı, görüyorum. Bir sarmaşığın ruhu geziniyor yanımda, yöremde. Sarıp özümü alacak dal budak salacak. Sen, hep ısrar edeceksin: Havalar soğumuştur. Üşüyorsundur. Bir kazak giy üstüne, hastalanırsın. Biliyorsun sana hastalanmak yasak. Çeksene şu sarmaşığı kendine biraz daha dursa sesini boğacak korkuyorum Seni seviyorum Otları sökülmüş taş aralarıyım. Yarıklar içinde her yanım, izmaritler, ayçiçeği kabukları ters dönüp ölmüş böcekler son yağmurlardan kalan boraz izleri almış otların yerini. Bakıp bakıp o taş aralarına bakıp bakıp sana Çabuk eve gel sana birşey okuyacağım diyorum. Aklımı yıkıyorsun Seni seviyorum. Yağmura ve kara bayılıyor şairler. Doluya yüz veren yok. ya da ben rastlamadım. Hadi gel doluya bir şiir yazalım yağmurdan kaçışına kışı kıskanışına iriliğine, sevilmeyişine bazan verdiği zararlara Yazdığımızı yayımlamayız merak etme, söz. Yokuşu çıkamayışının çocukluğunun kokusu Kaydırak elinde yolda kalışının kokusu Bazan hırçın bir genç kız gibi oluşunun kokusu Kızım mısın, annem misin etim-kemiğim-hücrelerim misin? Eriyişimin kokusu. Kaldırımlarda, sokaklarda, merdivenlerde Söyleyeceksin söylemesine de, olmuyor işte. Ne de olsa korkağız ya sürünürsek yerlerde ya hayatımız aksarsa parasızpulsuz, evsizbarksız, çöpsüzçulsuz ortada kalırsak ya kimse bakmazsa yüzümüze Süperaktifler, hiperaktifler ve benzerleri gittikçe çoğalıyorlarmış. mitoz ve amitoz çoğalmaymış. Susup, derin bir nefes alıyoruz. Çatlıyor üstünü örtmenin bastırmanın kozalakları. Seni seviyorum. Yıldız poyraz, poyraz yıldız sen gittin, dindi. Toprakları tırmalıyor ellerim gözlerim dağları küçültüyor hiç farkında değilim kafam yok ediyor mesafeleri. Nedeni belli. Batmadan. dünya gözüyle bir bakalım, dedim Aya. İnan ki halim yok. Kolum kanadım kırık. Bundan sonraki hayatımızdan ne bekliyorsun? Hepsini bir arada görürsen ne yaparsın? Çok oldu seni düşünmeye yaşamaya başlıyalı. Çok sevecen karışıyorsun. Açığım sana. Köpek gibi özlüyorum. Acı çekiyorum, ama belli değil. Nefesin, adın gibi kokuyor. Seni Seviyorum. Süreyya Berfe -Seni Seviyorum-