Tavuklu Mekik Mantı

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 9 Eki 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler:

    - 1 kase haşlanmış, didiklenmiş tavuk eti
    - 1 adet hazır yufka
    - 2 su bardağı yoğurt
    - 2 diş sarımsak
    - mantıları kızartmak için 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
    - tuz, kırmızı biber, arzu ettiğiniz baharatlar

    Yapılışı:

    Tercihen 2 adet tavuk butu haşlanarak suyu süzülür.
    Haşlanmış but çok büyük olmayacak şekilde kabaca didiklendikten sonra tuz ve baharatlar hafifçe üzerine serpiştirilir.
    1 adet yufka masa üzerine serilerek, boydan boya eşit olarak 32 parçaya ayrılır.
    Her bir parça boş olarak sigara böreği sarar gibi rulo yapılır ve sonu ıslatılarak yapıştırılır.
    Sıvı yağ bir tavaya alınarak kızdırılır. Minik sigara börekleri altın rengini alana kadar sürekli karıştırarak kızartılır.
    Sarımsaklı yoğurt sosu hazırlanarak servis tabağına alınır.
    Kızarmış mekik mantılar tabağın kenarına, didiklenmiş tavuk etleri de ortaya yerleştirilir.
    Üzerine salçalı ve baharatlı sos hazırlanarak gezdirilerek servis edilir.​
     

Bu Sayfayı Paylaş