Toxic Yazı Efekti

'Grafik' forumunda MerikızZ tarafından 28 Mar 2010 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. MerikızZ

MerikızZ <b>Öz ağlamadan , Göz ağlamaz</b>

Adım 1:

Çalışmamıza 1000px X 500px boyutlarında Siyah arka planlı çalışma sayfamızı oluşturarak başlıyoruz.

Adım 2:

Çalışma alamıza istediğimiz yazıyı “28 Days Later.ttf28 Days Later.ttf” fontunu kullanarak beyaz olarak yazıyoruz.

Adım 3:

Yazmış olduğumuz yazımızın layerına çift tıklayıp Layer Style panelini açıyoruz ve resimlerdeki değerleri takip ediyoruz.

Adım 4:

İşlem sonrası yazımız bu şekilde gözükecek.

Adım 5:

Yazımın olduğu layerı çoğaltıyoruz ve asıl yazımızın alt kısmımsın sürüklüyoruz.

Adım 6:

Çoğalttığımız layerımızı seçerek Filter/Blur/Gaussian Blur sekmesine gidiyoruz. Bu işlemi seçtiğimizde açılan pencereye ok dedikten sonra Radius değerini 5,1pixel olarak ayarlıyoruz ve ok diyoruz.

Adım 7:

Şimdi yeni bir layer oluşturuyoruz ve background layerının üstüne sürüklüyoruz. Daha sonra “15-inner_universe_brushes_by_axeraider70” fırçasını kullanarak resimdeki gibi yeni oluşturduğumuz layerımızı boyuyoruz.

Adım 8:

Boyadığımız layer seçiliyken Ctrl+U basarak açılan penceremizdeki değerleri resimdeki gibi giriyoruz.

Adım 9:

Boyadığımız layerımızın üzerine sağ tıklayarak Dublicate Layer seçerek çoğaltıyoruz ve kopyaladığımız layerımızın altına sürüklüyoruz. Ctrl+U tuşlarına basak renk paletimizi açıyoruz ve resimdeki değerleri giriyoruz.

Adım 10:

İlk boyadığımız layerımızı gelerek Layer Bleanding özelliğini “Hue” olarak ayarlıyoruz.

Adım 11:

Geçtiğimiz adımlarda oluşturduğumuz yazımızın Blur efekt bulunan layerını resimdeki gibi en alta taşıyoruz.

Adım 12:

Son olarak ana yazımızın olduğu layerı çoğaltarak Edit/Transform/Flip Vertical diyerek ters çeviriyoruz ve Opacity 40% olarak ayarlıyoruz. İşlemimiz bu kadar, herkese kolay gelsin.

Sonuç :

ben de kendi ismim ile denedim süper oldu ama benim yaptığım mor daha sempatik bna göre iyi çalışmalar

2. Dejavu

Dejavu Member

3. MerikızZ

MerikızZ <b>Öz ağlamadan , Göz ağlamaz</b>

pardon ya unuttum demi neyse sen eklemişsin saol Dejavu teşekkrüler

4. GüLümSé!

GüLümSé! ●şιιя ρєяιѕι●

Teşekkürler Meryem :)

5. DaRkBlooD

DaRkBlooD Anne'sinin bidenesi (:

ayıptır sorması arkaplanı hangi ara yeşil yapıoruz ?

6. Dejavu

Dejavu Member

8.adımda colorize ve preview'ın seçili olduğundan emin ol.

7. Wampire

Wampire New Member

çok güzel... :D
    harika anlatmışsın canım benim ama bir türlü yapamadım yaa buna üzülüyorum işte... :(

Bu Sayfayı Paylaş