vBadvanced cmps portal kaldırma silme

'Programlama' forumunda Özgür tarafından 7 Nis 2010 tarihinde açılan konu

Konu etiketleri:
  1. Özgür

Özgür Administrator Site Yetkilisi

vBadvanced cmps portal kaldırma silme

vBadvanced, vBulletin forumlar için hazırlanmış geniş kapsamlı portal sistemidir. Kurulumunu çoğu yerde gördüm ama kaldırmasını göremeyince yazmaya karar verdim. İşte forumu tekrar eski haline döndürmenin yolu:

Forumu eski haline dönüştürmek için.

Öncelikle vBadvanced`ı kurarken admincp`de bulunan ve sonradan sildiğimiz vbacmps_install.php dosyasını tekrar aynı yere upload ediyoruz.
    Daha sonra bu dosyayı siteadresi.com/admincp/vbacmps_install.php şeklinde adres satırından çalıştırıyoruz. Uninstall vBadvanced CMPS`yi seçip Continue diyoruz. Gelen pencerelerde de aynısını uyguluyoruz.
    Daha sonra kurarken upload ettiğimiz vBadvanced dosyalarını ftp`den siliyoruz.
    Eğer kurarken forumumuzun index.php`sini forum.php diye değiştirdiysek bunu eski ismine çeviriyoruz.
    Ben kurup kaldırdığımda admin panelde vBadvanced`ın yönetim menüsü kalmıştı. Bunu forumun plugin hook sitemini deaktif edip daha sonra tekrar aktif ederek aştım.
    Evet.. vBulletin forum portal sistemi vBadvanced CMPS nin forumdan kaldırılmasını anlattık. Siz kaldırırken sorun yaşarsanız makale altına yazabilirsiniz. Kolay gelsin..

Bu Sayfayı Paylaş