Yaprak Buğulaması

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 12 Haz 2015 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]


    Malzemeler;

    200 gr asma yaprağı
    1 su bardağı bulgur
    2 tane kuru soğan
    4 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı tepeleme biber salçası
    karabiber, pulbiber, tuz
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 su bardağı su

    Yapılışı;

    Asma yapraklarını (damarları az olanları tercih edin), soğanları ve sarımsakları incecik kıyın.
    Salçayı suyun bir bardağının içinde açın.
    Bir tencereye tüm malzemeyi alın ve karıştırın.
    Tencereyi ocağa alarak önce harlı ateşte kaynatın ve sonra çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bu işlemleri en küçük ateşte yapmanız iyi olur.
    Suyunu çeken pilavınızı 10-15 dakika dinlendirin, karıştırın ve servis edin.

    Alıntıdır.​
     
  2. Pl1

    Pl1 Mary Poppins Site Yetkilisi

    güzel gözüküyor deneyeceğim....

    teşekkürler
     

Bu Sayfayı Paylaş