Yoğurtlu Meyveli Yaz Pudingi

'Yemek Tarifleri' forumunda zipper tarafından 9 Ağu 2014 tarihinde açılan konu

  1. zipper

    zipper quae nocent docent

    [​IMG]



    Malzemeler:

    Pudingli Karışım için:

    • 1 Paket Vanilyalı veya Çilekli Puding
    • 2 ½ Su Bardağı Süt (500ml)
    • ½ Su Bardağı Toz Şeker (85g)
    • 1 Su Bardağı Çekirdekleri Çıkartılmış Kiraz
    • 1 Su Bardağı Yıkanmış ve Dilimlenmiş Şeftali
    • 1 Su Bardağı Taze Orman Meyveleri
    • 2 Çay Bardağı Yoğurt (200g)
    • 1 Çay Bardağı Kuru Meyve ve Yulaf Ezmesi Karışımı

    Üzeri için:

    • Yarım Çay Bardağı Badem
    • 1-2 Çay Kaşığı Toz Tarçın

    Hazırlanışı:

    1.Vanilyalı Puding ve sütü bir tencereye aktarı, paketteki tarifine göre karıştırarak pişirin. Kıvamını alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
    2.Soğuyan pudingi bir çırpma kabına aktarın, yoğurdu da ekleyip el mikseri yardımıyla sulanmaması için kısa bir süre karıştırın.
    3.Taze ve kuru meyveleri, yulaf ezmesi ile birlikte bir kaseye aktarın ve karıştırın.
    4.Meyveli karışımın yarısını servis bardaklarına veya kaselere dağıtın.
    5.Üzerine pudingli karışımdan ilave edip, tekrar meyve karışımı ve üstüne tekrar pudingli karışımı ilave edin.
    6.Buzdolabında 2-3 saat soğutun.
    7.Üzerini tarçın ve bademle süsleyerek soğuk servis edin.​
     

Bu Sayfayı Paylaş