Malzemeler: 125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında) 1 çay bardağı zeytinyağı... 1 çay bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı sirke (elma sirkesi kullandım) 1 tatlı kaşığı tuz (tuz eklerken zeytinin tuzunu gözönün de bulundurun 1 çay bardağı çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin 1 çay bardağı çekilmiş ceviz 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu üzeri için: 1 yumurta sarısı (yumurtanın kalan beyazını da hamurun içine ekleyin), susam, çörekotu Hazırlanışı: Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı, zeytinyağı, sirke, yumurta beyazı, yoğurt ve tuzu bir kabın içinde karıştırın. Karışıma küçük doğranmış zeytin, ceviz, un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Yoğrulan hamuru merdaneyle düz bir zeminde parmak kalınlığında açın. Kurabiye kalıpları ile şekil verin. yağlanmış fırın tepsisine dizin. Fırça ile üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.